Fordele og ulemper ved dobbelt statsborgerskab 

Siden den 1. september 2015 har Danmark tilladt dobbelt statsborgerskab. I denne artikel får du indblik i de potentielle fordele og ulemper ved at have mere end ét statsborgerskab.

Det var en vigtig politisk sejr for Danes Worldwide, da Danmark indførte dobbelt statsborgerskab i 2015. Men faktisk er det ikke udelukkende fordelagtigt at have flere statsborgerskaber. Med statsborgerskabet følger nemlig både rettigheder og forpligtelser.

Som tillæg til listen over generelle fordele og ulemper, som er blevet til i samarbejde med foreningens juridiske rådgivning, anbefaler vi kraftigt, at danskere, der bor eller arbejder i udlandet, søger professionel rådgivning i forbindelse med erhvervelse af flere statsborgerskaber. Der kan nemlig gælde særlige regler og undtagelser, som ikke fremgår af artiklen.

Selvom betegnelsen “dobbelt” statsborgerskab anvendes i artiklen, tillader Danmark faktisk besiddelse af flere statsborgerskaber end to. Der er derfor intet i dansk ret, der forhindrer dig i at have tre, fire eller endda fem statsborgerskaber ud over det danske. Når vi i denne artikel anvender “dobbelt” statsborgerskab, menes der således “flere” statsborgerskaber.

Danes Worldwides juridiske vidensbank for medlemmer

Find svar i vidensbanken

I vidensbanken kan du blive klogere på betingelserne for dansk statsborgerskab. Du finder også svar på, hvordan du kan få din internationale familie til Danmark via familiesammenføring.

Vi udvider løbende med nye kategorier – både på engelsk og dansk.

Find svar på dit spørgsmål i vidensbanken her

Læs videre

Bliv medlem af Danes Worldwide

Medlemsfordele

  • Adgang til alle artikler
  • Gratis juridisk rådgivning
  • Rabat på online danskundervisning og sommerskole
  • Eksklusive arrangementer og lokale netværk
  • Kun 70 kr. om måneden
Luk modal

Log ind

Har du glemt din kode?

Mail afsendt