Årets verdensdansker

Uddelt som en hyldest til danske værdier siden 2008

Kasper Hjulmand - Årets Verdensdansker 2022
Årets Verdensdansker er en pris, der bliver uddelt af Danes Worldwide.
Prisen bliver givet til en dansker, der er eller har været bosat i udlandet, og som har gjort en særlig og synlig indsats for at markere Danmark og danske værdier i udlandet. Derudover må den indstillede til prisen gerne have fungeret som døråbner og rollemodel for danskere i udlandet. Prisen blev første gang uddelt den 27. juli 2008.

Det endelige valg af Årets Verdensdansker træffes af Danes Worldwides bestyrelse på baggrund af indstillinger fra bl.a. foreningens repræsentanter.

Med titlen følger en præmie

Årets Verdensdansker bliver hædret med et livsvarigt medlemskab af Danes Worldwide og får overrakt en skulptur, som er designet af den anerkendte danske glaskunstner Stig Persson.

Skulpturen er en blå globus, hvor konturerne af Danmark er markeret. Den er inspireret af Piet Heins Danmarksglobus, som blev designet i 1968 på opfordring fra det danske Udenrigsministerium for at øge kendskabet til Danmarks betydning i verden.

Man kan vist roligt sige, at Piet Hein fik sat Danmark på verdenskortet. På originaltegningen fylder Danmark godt og vel hele den ene side af jordkloden. Og det er faktisk selvsamme globus, som Danes Worldwides logo fra 1998 er inspireret af.

globus

Se hvem, der tidligere har fået prisen

Vindere af prisen som Årets Verdensdansker