Deres bryllupsrejse har varet fem år, og meget tyder på, den fortsætter lang tid endnu

To dage efter deres bryllup i 2018 trak Eva og Malthe Jørgensen stikket til Danmark og begav sig ud på en odyssé på de europæiske landeveje. Huset blev erstattet af en camper, og foreløbig har parret nået at besøge 17 lande på deres helt personlige livseventyr.

mand og kvinde poserer foran en autocamper

Da jeg taler med Eva og Malthe Jørgensen, har de slået lejr i Nerja på den spanske Middelhavskyst, tæt på Malaga. Men hvor de er i morgen, ved de ikke.

Parret har nemlig gennem de seneste fem år rejst Europa tynd i deres autocamper, hvilket giver dem friheden til at tage hen lige præcis, hvor de har lyst til at tage hen. Foreløbig er der ikke sat nogen udløbsdato på eventyret, og det har de begge det helt fint med.

»Vi følte begge, at vi var fanget i hamsterhjulet og havde i virkeligheden i lang tid talt om tage springet til at blive fuldtidsrejsende. Men der kom hele tiden et eller andet i vejen, og det er i nok det, der er det sværeste, nemlig at få taget beslutningen om at tage af sted,« forklarer Eva Jørgensen. Malthe Jørgensen siger videre, at mange blandt familie og venner ikke gav projektet lang levetid.

I en periode på tre måneder boede vi på et spansk stutteri, hvor vi gik til hånde for husly og mad.

Dagene tages, som de kommer

Men indtil videre er der altså gået fem år, og hvorvidt de to på et tidspunkt beslutter sig for at slå sig ned fast et eller andet sted, eller beslutningen om at vende hjem til Danmark bliver truffet, ja det vides ganske enkelt ikke.

Indtil videre kører camperen videre ad Europas landeveje, og hver dag tages, som den kommer. Nogle gange er det hurtigt videre, andre gange kan blive til ophold på flere måneder.

»I en periode på tre måneder boede vi på et spansk stutteri, hvor vi gik til hånde for husly og mad, men jeg har også prøvet at arbejde i Spanien. Jeg er uddannet snedker og havde lyst til at opleve, hvordan mit fag udøves andre steder i verden, men samtidig er vi også nødt til at tjene lidt penge i ny og næ, for selv om vi har solgt alt i Danmark, kan man jo ikke leve evigt for en sum penge,« uddyber Malthe Jørgensen.

Få masser af fordele som medlem

Som medlem af Danes Worldwide støtter du vores politiske arbejde for dine interesser som global dansker

Medlemsfordele

  • Gratis juridisk rådgivning og vidensbank
  • Rabat på bl.a. online danskundervisning, sommerskole og sagsbehandling
  • Eksklusive arrangementer og webinarer
  • Lokalt netværk med andre danskere i dit område
  • Kun 70,- pr. mdr. for hele familien

Tanker bankkontoen i ny og næ

Det gør det nødvendigt en gang imellem at parkere camperen for at tage hjem til Danmark og fylde lidt på bankkontoen.

Faktisk kan man sige, at vi formentlig er på Danmarks længste bryllupsrejse.

Hjemme på Amager, hvor både Eva og Malthe Jørgensen kommer fra, har de således et værelse stående. Det er ikke meget større end den camper, de til dagligt kører rundt i, så de seneste år har virkelig lært parret, hvor få kvadratmeter, man egentlig kan klare sig med. Det stiller dog også krav i hverdagen.

»Vi har lært at give hinanden den personlige plads, der er nødvendig, for uenigheder i dagligdagen kan ikke undgås. Ofte er det blot bagateller, der udløser dem, og så handler det jo i virkeligheden blot om, at man tager lidt hensyn til hinanden og måske bare går en tur, til der er kommet ro på igen,« siger Eva Jørgensen. Foreløbig er der i hvert fald ingen planer for at afbryde eventyret, så beslutningen om at tage af sted har hverken hun eller Malthe Jørgensen fortrudt.

De ville ud af hamsterhjulet

Den blev truffet i 2018. Børnene var flyttet hjemmefra, og det store hus virkede pludselig endnu større. Men at tage af sted på den måde i en alder, hvor man blot lige har passeret midten af fyrrerne, vil måske undre nogen. Kan man virkelig føle sig fanget i hamsterhjulet i så ung en alder?

mand og kvinde poserer foran en autocamper
Foreløbig har Eva og Malthe Jørgensen været afsted på deres campereventyr i 5 år, og de har en passion for at dele deres oplevelser med andre. Målet er at inspirere til at gøre lige så, og derfor er parret meget aktive på de sociale medier og har desuden udgivet en e-bog samt udarbejdet et onlinekursus om emnet. (Foto: Privat)

Det var i hvert fald virkeligheden i familien Jørgensens tilfælde, og de kunne godt unde mange andre at gøre lige sådan.

»Jeg havde været selvstændig snedker i mere end 15 år og følte, at jeg altid arbejdede. Hvis ikke det var for kunder, så var det på vores eget hus, så jeg oplevede ikke rigtig, jeg nogensinde havde fri. Vi blev derfor enige om, at skulle vi udleve vores drøm, ja så skulle det være nu, mens vi både har lysten og helbredet til at gøre det. Der kan jo hurtigt ske noget, så man ikke kan,« fortæller Malthe Jørgensen.

Undgår helst turiststederne

Hver dag, når parret vågner i camperen, bliver de bekræftet i, hvor godt de har det, og dagligdagen er da også fyldt med nye og spændende oplevelser.

Eva og Malthe Jørgensen frekventerer nemlig ikke turiststederne. De gør en dyd ud af at komme de steder, hvor turisterne ikke færdes og at komme så tæt på lokalbefolkningen som muligt, og indtil videre kan de krydse 17 europæiske lande af på deres besøgsliste.

»Faktisk kan man sige, at vi formentlig er på Danmarks længste bryllupsrejse. Vi blev gift den 7. april 2018, og to dage efter gjorde vi første stop i Berlin på vej sydover. Brylluppet blev samtidig en afskedsfest sammen med familie og venner, og selv om nogle spåede vores projekt en levetid på bare 14 dage, har vi bevist, at de tog fejl. Jeg synes vi har bevist, at vi er gode til at jagte eventyret på vores præmisser,« slutter Eva Jørgensen.

Blå bog

Navn: Eva og Malthe Jørgensen.
Alder/by: 51 og 52 år, begge er fra Amager.
Uddannelse: Lederuddannelse i detailbranchen og snedker.