Konfirmationsundervisning

Bliv konfirmeret på Den Danske Sommerskole

Konfirmation

Få en dansk konfirmation

Siden 2013 har vi konfirmeret 150 unge fra hele verden – og det bliver vi selvfølgelig ved med!
Eleverne på holdet bruger dagene sammen med præsten på at diskutere kristendommen, og hvad det vil sige at være kristen i dag – men også begreber som etik og moral, næstekærlighed. Samtidig kommer eleverne til at stifte bekendtskab med salmer og sange – bl.a. fra Den Danske Salmebog.

I gamle dage kaldte man det ”at gå til præst”. I dag hedder det konfirmationsundervisning. Dette specielle forløb på Sommerskolen omfatter 75 lektioner med undervisning i klasselokalet og ekskursioner til kirker forskellige steder i Danmark. Eleverne deltagerdesuden i forskelige gudstjenester for at få indblik i folkekirkens traditioner og ritualer.

Sådan foregår det

Konfirmationsundervisningen varetages af to konfirmandundervisere, mens selve konfirmationen bliver forestået af den lokale præst. Undervisningen foregår på skolen, mens selve konfirmationen foregår i den smukke Brahetrolleborg Kirke på Fyn.

Hvis man vælger Konfirmationsholdet, indgår man ikke samtidig på et danskhold, som de øvrige elever på Sommerskolen.

Betingelser for at deltage

Eleverne, der ønsker at deltage i konfirmationsforberedelsen, skal være mellem 13-15 år og have et danskniveau svarende til skoledansk. Derudover er den kristne dåb nødvendig for at blive konfirmeret; der er mulighed for dåb under sommerskoleforløbet.

Konfirmationsholdet er forbeholdt elever på Sommerskolen, der til daglig bor i udlandet, og som ikke i deres hverdag har adgang til dansk kirke.

Sådan tilmelder du dig konfirmationsholdet

For at tilmelde sig Konfirmationsholdet, skal du bestille Sommerskolen på normal vis i vores webshop. Her får du mulighed for at tilvælge holdet, inden du gennemfører købet.