Vi hjælper vores børn ved at give dem undervisning i dansk

Amparo Gomez Cortina anbefaler, at man giver sine udlandsdanske børn danskundervisning, mens man bor i udlandet.

Vi er en familie på 5, som flyttede til Mexico for 3 år siden. Vi har altid vidst, at efter denne udstationering skulle vi tilbage til Danmark.  Da vi flyttede, var vores børn lige blevet færdig med 0. , 3. og 6. klasse. De var begyndt at lære godt dansk, at skrive og at nyde bøger. Derfor var det vigtigt for os at fortsætte med deres sprogudvikling, selvom det var en mundfuld, da de også skulle lære spansk og engelsk som førstesprog her i Mexico.

Hvorfor valgte vi onlineundervisning hos Danes Worldwide?

Vi valgte Danes Worldwide, fordi det giver meget frihed at lave opgaverne i børnenes tempo, online og når vi har fri (der er 8 timers forskel mellem Mexico og Danmark). Opgaverne er meget lig dem som de havde i skolen i Danmark, og udover at beholde sproget og grammatikken så lærer de meget om dansk kultur, som faktisk er meget fint, når man bor så langt væk.

Hvorfor vælge at tage 9.-klasseprøven?

Vores ældste datter bliver færdig med folkeskolen her i Mexico og har taget 9. klasse med Danes Worldwide. Hun er blevet motiveret, fordi der er flere unge mennesker i hendes situation og også flere, som skal på sommerskolen og tage dansk eksamen i 9. klasse. Vores tanker om, at hun tager 9.-klasseprøven er, at hun lærer, hvordan det er at gå til eksamen i Danmark og prøve det. Vi mener, at hun er stærkere, når hun kommer i gymnasium i Danmark, når hun allerede har prøvet at være i det danske system. Hun vil også være bedre forberedt til det danske uddannelsessystem og evt. universitet med undervisningen fra Danes Worldwide.

Online danskundervisning på flere niveauer

Danes Worldwide tilbyder online danskundervisning til børn, unge og voksne på flere niveauer. Du kan følge undervisningen, når det passer ind i din hverdag, og du får altid personlig feedback på dine opgaver.

Vi starter løbende nye hold over året, så du kan starte, når det passer dig.

Læs mere om danskundervisningen og prøv en demo

Derfor er det vigtigt at lære sprog, mens man er barn

Dansk er ikke nemt, man skriver ikke, som man siger det, og mange gange giver det ikke mening. Derfor er det en god ide at arbejde med dansk, mens man er lille. Jeg har lært dansk som voksen, og det sidder ikke lige så godt, som hvis jeg havde lært det som barn. Det er også hårdt at skulle lave danske lektier, men jeg tror, børnene har forstået, at det er ligesom at gå i skole, det gør man bare. Det har også hjulpet, at deres venner også tager undervisning med Danes Worldwide, så det er bare noget man laver, når man bor i udlandet.

I Danes Worldwide er der også rigtigt gode lærere, man kan se dem i videoer, de skriver feedback, og selvom man er langt væk, er de altid super hjælpsomme.

Vores erfaring har været meget positiv, og vi vil anbefale til alle dem, som har børn og bor i udlandet at overveje at tage danskundervisning. Jeg tror, at vi gør vores børn en tjeneste, når de engang skal tilbage til Danmark. Vi vil måske endda sige, at hvis ikke man tager dansk, når man er i udlandet som barn, så er det endnu sværere at skulle tilbage i det danske uddannelsessystem.