/

På vej til Danmark

Mød andre i samme båd, og bliv klogere på udfordringerne ved at flytte til Danmark efter en årrække i udlandet. I samarbejde med Djøf inviterer vi til oplæg og mulighed for at netværke med andre, der også er på vej hjem.

Måske er du taget afsted som single, par eller familie og er nu på vej til Danmark, fx med børn eller en ægtefælle, som aldrig før har boet i Danmark. Hvilke udfordringer giver det, og hvor kan du finde hjælp? Hvordan finder du arbejde, og hvordan hjælper du familien i gang med hverdagen i Danmark?

Kom og vær med, når vi inviterer dig og din familie til en dag med spændende oplæg om jobsøgning, familieliv, køb af ejendom med videre, når du vender retur til Danmark.

Programmet bliver sammensat med flere sideløbende oplæg på både dansk og engelsk, så ikke-dansktalende partnere også har mulighed for at deltage.

Undervejs byder vi på en bid mad, og vi slutter af med netværk og forfriskninger.

Program

OBS – der kan forekomme ændringer i programmet

15:30 – 16:00 Dørene åbnes – kaffe, te og snacks

16:00 – 16:15 Michael Bach Petersen, generalsekretær i Danes Worldwide, og Lars Brittain, afdelingschef i Djøf, byder velkommen.

16:30 – 17:20 1. oplægsrunde

DK Lær teknikker til at håndtere de typiske reaktioner og udfordringer, der viser sig i familien, når den vender hjem til Danmark efter mange år i udlandet 

EN Skattemæssige forhold ved at vende hjem. Ved skatteekspert Morten Neumann, Deloitte

17:30 – 18:20 2. oplægsrunde

DK Overvejer du at købe fast ejendom i Danmark? Få en introduktion til det danske boligmarked og gode råd inden du køber.  

EN Forstå reglerne for familiesammenføring – både EU-reglerne og de danske regler

18:20 – 19:00 Spisning

19:10 – 20:00 3. oplægsrunde

DK Lær, hvordan du aktivt bruger dine internationale arbejdskompetencer til at blive mere attraktiv på det danske arbejdsmarked v. karrierekonsulent Lone Rank, Djøf

EN Overgangen til det danske arbejdsmarked for den internationale ægtefælle v. Director at English Job Denmark, Leslea Petersen

DK/EN Oplægsholderne sidder desuden klar til at svare på yderligere spørgsmål vedrørende familiesammenføring, skat, fast ejendom og praktiske forhold ved hjemrejse.

20:00 – 20:30 Netværk og forfriskninger på tagterrassen

Tilmelding

Medlemmer af Djøf bedes tilmelde sig via dette link