Han elsker at løbe, han elsker Irland, og han elsker sin irske kone

Siden Torben Dahl for 12 år siden for første gang stiftede bekendtskab med Irland, har han været forelsket i den grønne ø, dens natur og ikke mindst dens befolkning. I dag bor han fast i Dublin med sin irske kone og venter sit første barn om få uger.

par

Af Henrik Malmgreen

Lige siden Torben Dahl første gang satte benene på irsk jord i 2010, har han været forelsket i den grønne ø. Siden er han også blevet forelsket i en irsk kvinde med hvem, han nu et gift og venter sit første barn. Omstændighederne var ellers ikke spændende, for som ansat i Danske Bank blev han udstationeret til Dublin med henblik på at hjælpe med en større oprydning i bankens irske filial. Størstedelen af Danske Banks irske låneportefølje bestod nemlig af nødlidende udlån.

»Det var ganske deprimerende at arbejde med, og da jeg altid har været bidt af motionsløb, var det god mental medicin for mig at bruge aftener samt weekender på at løbe i de irske bjerge. Efter blot et par uger mødte jeg en anden dansker, Rene Borg, hvilket skete, da jeg meldte mig ind i den irske bjergløbeklub Irish Mountain Running Association,« forklarer Torben Dahl. De to har i dag et forretningsmæssigt samarbejde omkring løbeferier for danskere i Irland.

Har rejst verden rundt

Turene arrangeres af det danske bureau Løberejser.dk, og sammen med sin forretningsmakker faciliterer Torben Dahl så selve arrangementet i de smukke bjerge Wicklow Mountains syd for Dublin. Her løbes såkaldt trailløb i det smukke landskab, og efterhånden kender han omegnen som sin egen bukselomme. Da han desuden både elsker den irske natur, sin irske kone og den irske kultur, er han faldet godt til, men har også haft andre spændende destinationer på menuen.

»I slutningen af 2014 takkede jeg ja til en fratrædelsesaftale for at prøve nye eventyr udenfor bankverdenen, blandt andet en længere rejse verden rundt, hvor jeg deltog i flere internationale trailløb. Jeg har deltaget i løb mange eksotiske steder som f.eks. Nordkorea, Libanon, Sibirien, Myanmar og Grønland, lige som jeg har besteget bjerge i blandt andet Iran, Marokko, Rusland og Argentina,« uddyber Torben Dahl.

Vi har i hvert fald udviklet et dansk-irsk turistsamarbejde, som ikke bare fører vores gæster til nogle meget smukke steder, men også knytter en masse historiske bånd mellem Danmark og Irland.

Torben Dahl, medlem af Danes Worldwide

Løber over hele Irland

Efter sine omfattende rejseaktiviteter vendte han tilbage til Irland, hvor han de seneste 5 år har arbejdet som kreditspecialist for HP’s leasingaktiviteter hovedsagelig på det Skandinaviske marked. Interessen for at løbe har han naturligvis bibeholdt, blandt andet fordi hans irske kone Tanya Dahl også går op i trailløb med liv og sjæl. Sammen har de således foretaget utallige løbeture både lokalt andre steder i Irland.

»Det var blandt andet oplevelserne fra mine rejser, som gav inspirationen til at arrangere aktive ferieture, og da Rene Borg samt jeg formentlig er de to eneste fastboende, danske trailløbere i Irland, har vi fundet en interessant niche. Vi har i hvert fald udviklet et dansk-irsk turistsamarbejde, som ikke bare fører vores gæster til nogle meget smukke steder, men også knytter en masse historiske bånd mellem Danmark og Irland,« fortæller Torben Dahl.

Arven fra vikingerne

Ideen til at arrangere trailløbsferier dukkede op i 2016 og endte altså med at blive lanceret i et partnerskab med den danske rejsearrangør. Med undtagelse af to år med Corona har Torben Dahl og hans makker, der efter en karriere hos Microsoft i dag lever som professionel løbecoach i Irland, siden foråret 2017 afholdt og guidet adskillige 4-dages løberejser med danske turister i Irland.

»Vi har blandt andet en tur, som vi kalder I Vikingernes Fodspor. Den afvikles nemlig i området Glendalough i Wicklow Mountains National Park, hvor man finder en masse historiske minder fra de danske vikingers storhedstid i Irland. Den oplevelse synes jeg er sjov at dele med andre danskere, og selv om vikingerne langt fra altid opførte sig pænt, er der i dag faktisk et tæt bånd mellem danskerne og irerne,« siger Torben Dahl.

Torben Dahl finder irerne meget åbne samt imødekommende og løb rent bogstavelig talt ind i sin irske kone Tanya Dahl. Det skete i Irish Mountain Running Association, og siden har de sammen løbet trailløb over det meste af Irland. I løbet af få uger nedkommer hun med parrets første barn. (Foto: Privat)

Få masser af fordele som medlem

Som medlem af Danes Worldwide støtter du vores politiske arbejde for dine interesser som global dansker

Medlemsfordele

  • Gratis juridisk rådgivning og vidensbank
  • Rabat på bl.a. online danskundervisning, sommerskole og sagsbehandling
  • Eksklusive arrangementer og webinarer
  • Lokalt netværk med andre danskere i dit område
  • Kun 70,- pr. mdr. for hele familien

Meget nemt at falde til

Hvad fremtiden kommer til at bringe, er naturligvis svært at spå om, men umiddelbart, er der ikke meget som tyder på, han vender hjem til Danmark sådan lige foreløbig. Inden længe skal Tanya Dahl som nævnt føde parrets første barn, og den irske kultur er i dag kommet helt ind under huden på Torben Dahl, der gennem lang tid havde drømt om at komme til udlandet og arbejde i en periode, men bare aldrig rigtig havde gjort noget ved det.

»Endelig fik jeg taget mig sammen til at tage springet, da jeg fik mulighed for det, og jeg har bestemt ikke fortrudt, for det har absolut udviklet mig som person. Faktisk vidste jeg meget lidt om Irland, men jeg synes, det har været utrolig nemt at falde til, blandt andet fordi jeg fra start engagerede mig i de lokale løbeaktiviteter, som jo naturligvis også indebærer det sociale efterspil på den lokale pub,« slutter Torben Dahl med et smil.

Blå bog
Navn: Torben Dahl.
Alder/by: 44 år og fra Vejle.
Uddannelse: Bankuddannet.
Job/titel: Kreditspecialist i HP.