Hun arbejder med det personlige lederskab i Silicon Valley

Gitte Maria Lønstrup Dal Santo er uddannet kunsthistoriker og har desuden en ph.d. i teologi samt neuro-science. I sit virke kombinerer hun sin erfaring som virksomhedscoach med viden om, hvorledes billeder kan være med til at styrke det personlige lederskab. Det sker blandt andet gennem en app, der har vakt stor interesse i teknologi mekkaet Silicon Valley i USA.

Selv om Gitte Maria Lønstrup Dal Santo i mange år har befundet sig uden for landets grænser og blandt andet har boet i Oxford i England, Canberra i Australien, Rom i Italien, Marseille i Frankrig og senest i Silicon Valley i USA, har hun sammen med sin australske mand beholdt en lejlighed i København. Selv om man farer verden rundt og griber de chancer, tilværelsen byder, giver det tryghed at have en base hjemme i Danmark. Den har hun netop besøgt.

»Det varer dog ikke længe, før jeg vender retur til Silicon Valley. Her underviser min mand Matthew, der er Ruslandsekspert, på St. Patricks Seminary & University, mens jeg arbejder som coach med speciale i personligt lederskab og mental sundhed. Det har jeg gjort i mere end 10 år, men det, at jeg lige nu befinder mig i et af verdens teknologicentre, er perfekt, da jeg driver en teknologibaseret opstartsvirksomhed, der har udviklet en neuro-intelligent app,« forklarer Gitte Maria Lønstrup Dal Santo.

Tager fat i de bløde værdier

I sit arbejde hjælper hun især ledere med at finde ind til kernen af sig selv, så de kan sætte retning og handling på de skridt, der er rigtige og vigtige for netop dem i deres lederskab. Silicon Valley er et teknologicentrum, hvor virksomhedslederne ofte skal træffe barske beslutninger i bestræbelserne på at leve op til investorernes og aktionærernes forventninger.

»Ikke desto mindre tager jeg både i mine workshops og i app’en udgangspunkt i, hvorledes det visuelle i form af billeder kan være med til både at hjælpe rent lederskabsmæssigt samt lette stresssymptomer,« uddyber Gitte Maria Lønstrup Dal Santo. Det kan måske synes lidt underligt, at man i en hardcore forretnings- og teknologiverden på den måde tager æstetikken i det visuelle til sig, men ikke desto mindre er interessen stor.

Gitte Maria Lønstrup Dal Santo bor Menlo Park. Det er lige i hjertet af Silicon Valley sådan cirka midt imellem San Francisco i nord og San Jose i syd. Desuden er det særdeles tæt på techgiganterne, blandt andre Google, hvor hun i foråret afholdt en workshop om det personlige lederskab. (Foto: Privat)

Fik foretræde for Google

I foråret lykkedes det for Gitte Maria Lønstrup Dal Santo at få foretræde for en gruppe medarbejdere i techgiganten Google, hvor hun holdt en workshop om de såkaldte The Technologies of the Self. Det drejer sig om en række konkrete guidelines, specifikke øvelser, teknikker og rutiner, som er afgørende for at mestre det personlige lederskab samtidig med, at man tager vare på sig selv. Faktorer, der er fundamentet for app’en, som hun kalder for et kompas til personligt lederskab.

Blå bog

Navn: Gitte Maria Lønstrup Dal Santo.

Alder/by: 47 år og fra Aalborg.

Uddannelse: Kunsthistoriker samt ph.d. i teologi og neuro-science.

Job: Professionel coach i personligt lederskab og stress.

»Personligt lederskab er ikke kun for ledere, men for alle, og mine virksomhedskunder vælger ofte at supplere med et forløb bestående af personlig coaching samt workshops. Det er fascinerende, at det gennem billedkunst er muligt at arbejde seriøst med menneskers lederskabsevner og sætte dem i stand til at frigive de indre ressourcer. Lige nu kører jeg f.eks. et forløb med både ledere og ansatte i Udenrigsministeriets Innovationscenter i Silicon Valley,« fortæller Gitte Maria Lønstrup Dal Santo.

Et eldorado for coaching

Her har hun nu boet i et lille års tid og er faldet rigtig godt til. Hun oplever Californien som et vibrerende eldorado for coaching og mental sundhed – naturligvis på en måde, der integrerer teknologi. Desuden er hun overrasket over, at området og Menlo Park, hvor hun bor, på trods af de mange virksomheder faktisk er ganske naturskønt.

»Hvor længe, vi bliver i USA, ved jeg ikke, men lige nu befinder vi os både arbejds- og familiemæssigt i et smørhul. Vores datter, der snart bliver 8 år, er faldet godt til i sin skole, og vi har haft held med at implementere læring fra vores øvrige udlandsophold på en måde, der har gjort overgangen til livet i USA nem og god,« siger Gitte Maria Lønstrup Dal Santo, som nu skal i gang med næste fase af sit virksomhedseventyr.

Få masser af fordele som medlem

Som medlem af Danes Worldwide støtter du vores politiske arbejde for dine interesser som global dansker

Medlemsfordele

  • Gratis juridisk rådgivning og vidensbank
  • Rabat på bl.a. online danskundervisning, sommerskole og sagsbehandling
  • Eksklusive arrangementer og lokale netværk
  • Kun 70 kr. om måneden for hele familien

På jagt efter investorer

Hun har for nylig fået et det italienske lederskabsinstitut Noble Goal Academy i Rom som kunde, og i første omgang er det netop virksomheder, kommuner samt organisationer, der er målgruppen for app’en. Den hedder AsoY, hvilket står for ART Speaks of You, og næste fase handler blandt andet om at finde investorer til det fortsatte udviklingsarbejde. En ting er i hvert fald helt sikkert. Gitte Maria Lønstrup Dal Santo har fundet sin livsmission.

»At blive en bedre leder samt få det bedre mentalt og mindske stress ved at kigge på kunst kan lyde langhåret. Men app’en guider brugerne ind i et hvilket som helst billede, de selv vælger, fordi det intuitivt taler til dem. Undervejs opdager de, at det også taler om dem samt, at det spejler sider af dem selv. F.eks. personlige styrker. Spejlingen sker, fordi billeder aktiverer spejlneuronerne i hjernen og sænker stresshormoner i blodet. En hjerneforsker har sagt, at hjernen elsker billeder. Det er det, som gør appen til et neuro-intelligent coachingværktøj,« slutter Gitte Maria Lønstrup Dal Santo.