Hun skaber sin fremtid i det pulserende Singapore

Frederikke Nørgaard fra Herning har lagt de første trædesten til en international karriere, nemlig ved at søge og få et job på den danske ambassade i Singapore. Sideløbende studerer hun HD i International Business, og hun ser ikke sig selv vende hjem til Danmark de første mange år.

Frederikke Nørgaard

Af Henrik Malmgreen

Da 29-årige Frederikke Nørgaard i februar måned flyttede til Singapore, havde hun ingen anelse om, hvad hun rejste ud til. Hun havde aldrig været i Asien, og da hun stammer fra Jylland, udtrykker hun omvæltningen med jysk lune på denne måde – Singapore er meget anderledes end Herning. Hun er dog ikke blevet skuffet, og det daglige arbejde på den danske ambassade bringer hende i kontakt med såvel lokale myndigheder som danske virksomheder på mangfoldige måder.

»Mit arbejde på ambassaden spænder meget bredt. Dels fører jeg forhandlinger på ambassadens vegne i en række forskellige sammenhænge, dels beskæftiger jeg med arbejdsområder indenfor HR, finans og administration, lige som det konsulære arbejde inkluderer eksterne og interne opgaver på ambassaden,« forklarer Frederikke Nørgaard.

Tanken om at flytte til udlandet havde længe ligget i baghovedet.

Frederikke Nørgaard, medlem af Danes Worldwide

Et meget fristende job

Hun kommer ikke direkte fra Herning, men har boet i København i en årrække, hvor hun har læst en bachelor i erhvervsøkonomi. Hun har altid arbejdet på fuld tid ved siden af sit studie, og havde et job, hvor hun beskæftigede sig med økonomi, ledelse samt produktudvikling i tennisafdelingen i idrætsklubben B93 på Østerbro, da fristelsen til at prøve noget nyt i Singapore kom. Nemlig da en bekendt gjorde opmærksom på et stillingsopslag fra Udenrigsministeriet som Admin & Consular Officer.

»Jeg var nok noget dertil, at jeg var indstillet på at prøve noget nyt, og tanken om at flytte til udlandet havde længe ligget i baghovedet. Derfor søgte jeg jobbet og blev naturligvis glad, da jeg fik det,« fortæller Frederikke Nørgaard, der selv har spillet tennis siden hun blot var tre år. Hun havde imidlertid ikke nogen betænkeligheder ved at forlade jobbet i B93, for et job i Singapore, kunne hun ganske enkelt ikke sige nej til.

Jeg har altid haft en passion for det internationale forretningsliv, og den interesse skal jeg da lige love for, der er mulighed for at dyrke her i Singapore.

Frederikke Nørgaard, medlem af Danes Worldwide

Singapore er Asien Light

Nogle kalder Singapore for Asien Light forstået på den måde, at det er en god indgang til det øvrige Asien. Det er et multikulturelt land, hvor vest og øst arbejder sammen i et pulserende samfund med en enorm fremdrift. Her arbejder man meget, arbejdstiderne er lange, og udviklingen går utrolig hurtigt. Men det er lige præcis de karakteristika, som Frederikke Nørgaard synes er fascinerende.

»Godt nok har min bror boet og arbejdet i New York i nogle år, men derudover kan jeg ikke prale af at komme fra en familie, der er meget rejsevant. Men jeg har altid haft en passion for det internationale forretningsliv, og den interesse skal jeg da lige love for, der er mulighed for at dyrke her i Singapore,« uddyber Frederikke Nørgaard, som til sommer afslutter en HD i netop International Business. Den tager hun sideløbende med jobbet på ambassaden.

Selv om jeg stadig har min familie hjemme i Danmark, ser jeg ikke mig selv vende hjem på permanent basis de første mange år.

Frederikke Nørgaard, medlem af Danes Worldwide

Få masser af fordele som medlem

Som medlem af Danes Worldwide støtter du vores politiske arbejde for dine interesser som global dansker

Medlemsfordele

  • Gratis juridisk rådgivning og vidensbank
  • Rabat på bl.a. online danskundervisning og sommerskole
  • Eksklusive arrangementer og lokale netværk
  • Kun 70 kr. om måneden for hele familien

Vil gerne opleve meget mere

Hun bor sammen med sin danske kæreste, der arbejder inden for shippingbranchen, og da man i Singapore har en helt anden tradition for at netværke socialt med sine kunderelationer end hjemme i Danmark, byder flere aftener i løbet af ugen på forretningsmiddage. Ofte er Frederikke Nørgaard inviteret med, men det synes hun er interessant, og i sidste ende er det med til at udbygge det personlige netværk.

»Selv om jeg stadig har min familie hjemme i Danmark, ser jeg ikke mig selv vende hjem på permanent basis de første mange år. Jeg har meget mere, jeg gerne vil nå at opleve, og jeg ser kombinationen af et personligt netværk samt jobbet på den danske ambassade som et godt fundament for fremtiden,« siger Frederikke Nørgaard.

Frederikke Nørgaard
I februar måned sagde Frederikke Nørgaard farvel til Danmark og flyttede til Singapore. Hun er meget begejstret for landet som multikulturelt samfund. Eneste minus er meget høje leveomkostninger, men lønningerne er til gengæld tilsvarende høje. (Foto: Privat)

Et trygt og velordnet land

Fritiden i et af verdens mest hektiske og travle lande går blandt andet med tennis, som dog helst skal lægges tidligt eller sent på dagen af hensyn til den tryggende og lumre varme. Desuden rejser hun en del rundt sammen med sin kæreste og har efterhånden besøgt en række andre lande i The Pacific Rim. Selv om Singapore er et meget reguleret samfund, er det imidlertid ikke noget der generer hende. Tværtimod.

»Kriminalitet straffes hårdt. Derfor er det et meget trygt land at leve i, og man behøver f.eks. ikke være utryg ved at gå i gaderne en sen aften eller nattestund. Desuden er der kameraovervågning stort set alle offentlige steder, men det generer mig ikke. Man skal lige vænne sig til det, men det er med til at skabe tryghed,« slutter Frederikke Nørgaard, der reelt kun har én ting at sige om Singapore, der trækker nedad, nemlig skyhøje leveomkostninger.

Blå bog
Navn: Frederikke Nørgaard.
Alder/by: 29 år og fra Herning.
Uddannelse: Bachelor i erhvervsøkonomi. Studerer HD i International Business.
Job/titel: Admin & Consular Officer.