Mor og søn driver to modeforretninger i lille californisk velhaverby

Det skulle kun have været en ferierejse på et halvt år til Californien, men indtil videre er det blevet til 40 år i den amerikanske solstat. Her har 65-årige Merete Nørskov Wimmer fundet sig et smørhul i byen Healdsburg lidt nord for San Francisco, hvor hun sammen med sin søn driver to modetøjsforretninger.

Merete Nørskov Wimmer

Som 21-årig besluttede Merete Nørskov Wimmer sig for at tage på en seks måneders ferierejse til Californien for at besøge venner til familien. I dag er hun blevet 65 år, så rejsen kom til at vare lidt længere end beregnet. I første omgang fordi hun først blev forlovet og siden gift med en amerikansk mand, i anden omgang fordi hun videreuddannede sig i USA og i dag driver egen forretning med modetøj.

»Jeg blev siden skilt fra min mand, men blev boende i Californien. Dernæst fik jeg brug for min danske studentereksamen i matematik og biologi i en stilling som laborant på en vinfabrik i San Luis Obispo, der ligger på vestkysten sådan cirka midt mellem San Francisco og Los Angeles. Men det var ikke der, mit hjerte lå sådan rent arbejdsmæssigt,« forklarer Merete Nørskov Wimmer.

Udlevede designerdrømmen

Hun besluttede sig derfor at udleve drømmen om at uddanne sig til tøjdesigner, så hun droppede jobbet på vinfabrikken og flyttede til Los Angeles, hvor hun blev optaget på The Fashion Institute of Design and Merchandising. Først tog hun en grunduddannelse, men blev siden inviteret til at være i et mere avanceret designprogram, der kulminerede i flere store modeshows for tøjindustrien både i LA og San Francisco.

»Det blev også til deltagelse i det landsdækkende tv-show Good Morning America, og efter endt uddannelse flyttede jeg til San Francisco, hvor jeg havde familie og arbejdede som designer i flere mindre tøjfirmaer. I 1990 fik jeg drømmejobbet som tøjdesigner hos Levi Strauss & Co. Jeg startede i pigeafdelingen, men fik efter et år jobbet som Lead Designer i den nyoprettede Men’s Shirt Division,« uddyber Merete Nørskov Wimmer.

Fandt en niche for jeans

I løbet af blot tre år blev afdelingen verdens største producent af herreskjorter. Derefter blev Merete Nørskov Wimmer designdirektør, lige som hun stod for de teams, der lavede grafik, tekstildesign og mønsterteknik.

Merete Nørskov Wimmer har selv været med til at designe og indrette de to forretninger, som hun og sønnen Bjørn sammen driver i Healdsburg i en bygning, der er opført i slutningen af 1800-tallet. Her har hun fundet sig et smørhul midt i Sonoma Wine Country lidt nord for San Francisco. (Foto: Privat)

Efter godt 9 år besluttede hun at tage en pause for at være mere sammen med sønnen Bjørn, som hun fik med sin mand nummer to. Hun arbejdede lidt som freelance, men besluttede sig så for at åbne sin egen tøjforretning.

»Den drøm blev opfyldt i foråret 2002. Den ligger i byen Healdsburg en god times kørsel nord for San Francisco, og man kunne bestemt godt mærke inspirationen fra flippernes gamle hovedstad. Alle gik i designerjeans, men der var ikke nogen forretninger, som solgte dem, så her så jeg en niche for min forretning Rete,« fortæller Merete Nørskov Wimmer. Siden har hun også åbnet en herretøjsforretning, ereloom, som sønnen Bjørn leder.

En lille og sofistikeret by

Han er nu blevet 31 år og er medejer af firmaet, som beskæftiger 7 ansatte, og forretningen med herretøj har efterhånden eksisteret i små 10 år. De to forretninger, der sælger en række kendte brands, ligge næsten dør om dør, og Merete Nørskov Wimmer har selv været med til at designe og indrette dem i den autentiske, rustikke stil, som er kendetegnet for Healdsburg og Sonoma Wine Country. Et område, som er særdeles eftertragtet.

»Der bor kun lidt over 11.000 mennesker i selve Healdsburg, men det er en by, som er overordentlig populær blandt turister og folk fra San Francisco, der har sommer- eller fritidshuse i området. Området har mere end 200 vinfabrikker, og Healdsburg rummer desuden to restauranter med Michelin-stjerner, så det er en fin, lille, sofistikeret by at bo og arbejde i,« fortæller Merete Nørskov Wimmer.

Få masser af fordele som medlem

Som medlem af Danes Worldwide støtter du vores politiske arbejde for dine interesser som global dansker

Medlemsfordele

  • Gratis juridisk rådgivning og vidensbank
  • Rabat på bl.a. online danskundervisning og sommerskole
  • Eksklusive arrangementer og lokale netværk
  • Kun 70 kr. om måneden for hele familien

Har fundet sin rette plads

Selvfølgelig har der været perioder med modgang med både 9-11, Coronaepidemi og ikke mindst store skovbrande i området, men de to modeforretninger har klaret skærene, og i dag er livet godt i Healdsburg. Pensionen venter ikke lige om hjørnet, og Merete Nørskov Wimmer varetager i dag stadig de administrative gøremål i firmaet. Planer om at vende hjem til Danmark ligger heller ikke lige for. Hun har fundet den rette plads på livets hylde.

»Hele min familie bor stadig i Danmark, og i 2015 købte jeg et sommerhus i Blokhus, så jeg kan holde mine forbindelser til Danmark ved lige, uden at skulle indlogeres hos familie hver gang jeg er hjemme. Her fejrede jeg også min 60-års fødselsdag i Blokhus omgivet af familie, venner og gamle gymnasie klassekammerater,« slutter Merete Nørskov Wimmer, der i øvrigt stadig er dansk statsborger og har valgt amerikansk statsborgerskab fra.

Blå bog

  • Navn: Merete Nørskov Wimmer.
  • Alder/by: 65 år.
  • Uddannelse: Tøjdesigner.
  • Job/virksomhed: Ejer og driver to modeforretninger i USA.