De planlægger fremtiden på spidsen af en italiensk bjergtop

Egentlig havde Stine Brøgger og Christen Thykjær Jørgensen tænkt sig at købe et kolonihavehus hjemme i Aarhus. I stedet er de nu flyttet til Italien og bor i et lejet hus på en bjergtop. Her sidder de og lægger planer for fremtiden. Ambitionen er at købe et gammelt stenhus og indrette det til Bed & Breakfast.

mand og kvinde i naturområde

I den lille by Turano i den nordlige del af Toscana i provinsen Massa-Carrara sidder kæresteparret 28-årige Stine Brøgger og 27-årige Christen Thykjær Jørgensen i deres lejede hus og kigger hinanden dybt i øjnene.

I starten måtte vi ofte ty til Google Translate, når vi skulle tale med de lokale eller med myndighederne.

De kan med rette spørge, hvad i al verden de dog laver der, for faktum er, at de har forladt den trygge base hjemme i Aarhus og er draget på eventyr uden stort set andet end fælles lidenskab for Italien i bagagen.

»Turano ligger på et bjerg midt mellem Genova mod nordvest og Firenze mod sydøst. Det er en ganske lille landsby, og vi har under ti indbyggere som naboer. Samtidig er vi suverænt de yngste indbyggere, men selv om vi flyttede herned uden at kunne et ord italiensk og uden på forhånd at have nogen form for netværk, har vi fundet os godt til rette. Vores ambition er faktisk at skabe os en permanent tilværelse i Italien,« fortæller Stine Brøgger.

Kommunikerede via Google

Om det så lige bliver i Turano, kan kun tiden vise, men selv om indbyggerne kiggede på Stine Brøgger og Christen Thykjær Jørgensen som, de var faldet ned far himlen, da ankom i september måned sidste år, er de blevet accepteret i lokalsamfundet. Især af naboen Guiseppe på 92, der gerne byder på en grappa.

Netop den venlige italienske mentalitet var da også en af de faktorer, der gjorde, at beslutningen om at flytte fra Danmark blev truffet.

»I starten måtte vi ofte ty til Google Translate, når vi skulle tale med de lokale eller med myndighederne om f.eks. opholdstilladelse og omregistrering af vores bil, som vi havde medbragt fra Danmark på danske nummerplader. Men efterhånden er det praktiske faldet på plads, og selv om der er meget bureaukrati, betyder den italienske mentalitet, at man er meget hjælpsom,« forklarer Christen Thykjær Jørgensen.

Modsætningerne er en styrke

Set i bakspejlet har det unge par i virkeligheden lidt svært ved at forstå, at de er landet på en italiensk bjergtop med en løs plan om på et tidspunkt at købe det helt rigtige hus og blive i stand til at etablere en Bed & Breakfast.

Især fordi de er to modsætninger. Stine Brøgger er nemlig lidt af en tryghedsnarkoman, mens Christen Thykjær Jørgensen mere tager tingene, som de kommer.

»Men det er måske lige præcis modsætningen, der er vores styrke. Christen beroliger mig jævnligt med, at tingene nok skal gå, mens jeg af og til hanker lidt op i ham, når jeg synes, at nu tager han lige lovlig afslappet på tilværelsen,« smiler Stine Brøgger, selv om hun erkender, at der en del venner og familie hjemme i Danmark, som synes, at det da er en ganske tovlig beslutning, det unge par har taget.

God opsparing gav muligheden

På trods af den unge alder er det dels lykkedes for Stine Brøgger og Christen Thykjær Jørgensen at lave en pæn opsparing, dels er en arv også med til at lægge det økonomiske sikkerhedsnet, som gør, at tilværelsen ind til videre er uproblematisk.

Vi havde tidligere talt om at købe et kolonihavehus i Aarhus, men den plan blev altså skiftet ud med planen om på sigt at købe et hus i Italien.

Når turistsæsonen sætter ind til sommer, har Stine Brøgger dog en plan om at begynde at arbejde som tjener på en af de lokale restauranter, mens Christen Thykjær Jørgensens erhvervskarriere er lidt mere usikker.

Få masser af fordele som medlem

Som medlem af Danes Worldwide støtter du vores politiske arbejde for dine interesser som global dansker

Medlemsfordele

  • Gratis juridisk rådgivning og vidensbank
  • Rabat på bl.a. online danskundervisning, sommerskole og sagsbehandling
  • Eksklusive arrangementer og webinarer
  • Lokalt netværk med andre danskere i dit område
  • Kun 70,- pr. mdr. for hele familien

»Jeg har blandt andet en lidenskab for at dyrke Bonzai-træer, men om det er noget, jeg kan komme til at leve af, ved jeg ikke. Grundlæggende er jeg dog ganske idérig af natur, så jeg skal nok finde på et eller andet,« siger Christen Thykjær Jørgensen, der muligvis på et tidspunkt kan få glæde af sin professionsbachelor i innovation og entreprenørskab fra Erhvervsakademiet i Aarhus. Stine Brøgger har en kommunikationsuddannelse.

Endnu er der ikke tid til at få børn

Endnu har parret ikke nogen ambitioner om at få børn. Dertil er tilværelsen stadig for usikker, men ingen af dem fortryder deres beslutning.

mand og kvinde i naturområde
Christen Thykjær Jørgensen og Stine Brøgger har fundet lykken i Toscana, hvor masser af oliventræer pryder bjergsiderne. Målet er at finde et gammelt stenhus, restaurere det og åbne en Bed & Breakfast. Kærligheden til Italien er opstået gennem flere rejser i landet, og indtil videre er lejligheden hjemme i Aarhus lejet ud. (Foto: Privat)

De har begge rejst en del, både sammen og før de lærte hinanden at kende hjemme i Ebeltoft, og grundtanken har været at foretage et længere udlandsophold sammen. Men pludselig kom ideen med at rykke teltpælene op mere permanent.

»Vi havde tidligere talt om at købe et kolonihavehus i Aarhus, men den plan blev altså skiftet ud med planen om på sigt at købe et hus i Italien. Det håber vi lykkes, og vi vil gerne finde et stort, gammelt stenhus, som vi kan sætte i stand og åbne som bed & Breakfast. Om det lykkes, må tiden vise, men nu har vi i hvert fald taget springet, og vi har begge to stadig en god mavefornemmelse for, at vores projekt nok skal lykkes,« slutter Stine Brøgger.

Blå bog

Navn: Stine Brøgger og Christen Thykjær Jørgensen.
Alder/by: 27 og 28 år, begge er fra Ebeltoft.
Uddannelse: Kommunikationsuddannelse og professionsbachelor.