Den seneste halve snes år har en håndfuld lande været hans hjem

I slutningen af maj sætter Søren Jeppesen og hans chilenske hustru Iris Alvarado Jeppesen sammen med parrets to børn kursen mod Calgary. De forlader deres hjem i England og håber på at kunne blive i Canada i en længere årrække for at få lidt ro på tilværelsen.

parselfie ved bærbusk

Der kan være flere årsager til, at man pludselig får nok af det hele og bare skal prøve noget andet i sit liv. For Søren Jeppesen fra Rødvig på Stevns var det faderens selvmord, der i 2014 fik ham til at sige farvel til Danmark.

Om vi nogensinde vender hjem til Danmark? Jeg ved det ikke, men vi vil hvert fald give vores piger valget, når de er store og skal studere.

Han var på det tidspunkt blot 23 år, og allerede i en alder af blot 15 år havde han mistet sin mor, så nu var tiden kommet til så at rykke tilværelsen op ved rødderne og prøve noget helt andet.

»Jeg er uddannet som slagter, og i 2012 havde jeg i en periode arbejdet på et lammeslagteri på et slagteri på Island. Her lærte jeg nogle gode new zealandske kolleger at kende, så da jeg for alvor fik udlængsel, var der ikke nogen tvivl om, at jeg skulle til New Zealand,« forklarer Søren Jeppesen.

Over en periode på otte måneder knoklede han således på et lokalt slagteri, hvor mere end 3.000 lam hver dag kom igennem systemet.

Tre gode år i Canada

Søren Jeppesen benyttede også lejligheden til at rejse rundt i New Zealand, men på et tidspunkt vendte han tilbage til Island, hvor han boede og arbejdede i en periode på tre år.

Derefter bragte skæbnen og et par gode bekendtskaber bragte ham til Falklandsøerne, og det var ikke så ringe endda, for her mødte han sin nuværende kone Iris Alvarado Jeppesen, der er fra Chile. De mødte hinanden på det slagteri, hvor Søren Jeppesen fik job.

»Hun arbejdede som kvalitetskontrollør, og vi blev på Falklandsøerne i fire måneder, inden turen endnu en gang gik til Island, hvor vi blev gift. Dernæst bød der sig en chance for at komme til Canada, og den chance sagde vi ikke nej til. Vi fik tre rigtig gode år i Canada, hvor jeg fortsatte med at arbejde som slagter, mens min kone benyttede lejligheden til at studere Public Relations & Event Management,« fortæller Søren Jeppesen.

Forlader snart England

Opholdet i Canada var de begge rigtig glade for, men i forbindelse med Coronakrisen var det ikke muligt at få opholds- og arbejdstilladelsen forlænget, og så gik turen til England, hvor parret bor i dag.

Det var min arbejdsgiver, en lokal slagterforretning, der gerne ville slå lidt på tromme for den erfaring, jeg har bragt med mig fra mine rejser rundt omkring i verden.

Tilværelsen i Alnwick nord for Newcastle bliver dog snart skiftet ud med endnu et ophold i Canada, idet Søren Jeppesen for nylig er blevet tilbudt et job på et slagteri i Calgary. Både han og konen glæder sig til at komme tilbage til Canada.

Få masser af fordele som medlem

Som medlem af Danes Worldwide støtter du vores politiske arbejde for dine interesser som global dansker

Medlemsfordele

  • Gratis juridisk rådgivning og vidensbank
  • Rabat på bl.a. online danskundervisning, sommerskole og sagsbehandling
  • Eksklusive arrangementer og lokale netværk
  • Kun 70 kr. om måneden for hele familien

»Landet minder meget om USA, men det er alligevel noget helt andet, blandt andet fordi man føler sig langt mere tryg grundet en langt lavere kriminalitet. Den er faktisk også ved at være ubehagelig høj her i England, så vi glæder os til at komme afsted. Vi tager lige et kort ophold i Danmark for at besøge venner og familie, men så er det ellers afsted over Atlanten,« uddyber Søren Jeppesen, der ikke ser sig selv vende hjem sådan lige med det første.

Snart klar til Calgary

Da det første ophold i Canada blev afbrudt, havde parret faktisk planlagt at flytte til Danmark, men de strikse regler for familiesammenføring gjorde det så besværligt at få opholdstilladelse til Iris Alvarado Jeppesen, at parret i stedet valgte at slå sig ned i England, hvor det er blevet til en periode på lige godt et par år.

parselfie med bjerge i baggrunden
Om ganske få uger sætter Iris Alvarado Jeppesen og Søren Jeppesen kursen mod Calgary i Canada. Her håber parret at kunne få en årrække uden at skulle flytte alt for meget rundt. Først når deres to børn, Maia på to år samt Aylen på tre måneder, er blevet voksne tager de beslutningen om, hvorvidt de ønsker at flytte til Danmark. (Foto: Privat)

Det har været en god tid, understreger Søren Jeppesen, der qua sine færdigheder som slagter også er blevet portrætteret i den lokale avis Northumberland Gazette.

»Det var min arbejdsgiver, en lokal slagterforretning, der gerne ville slå lidt på tromme for den erfaring, jeg har bragt med mig fra mine rejser rundt omkring i verden, men selv om vi har haft et par gode år i England, glæder vi os til at komme videre. Blandt andet fordi meget tyder på, at det kan blive til et længere ophold i Canada. Jeg ved i hvert fald, at min kommende arbejdsgiver vil gøre en indsats for, at vi kan få permanent opholdstilladelse,« fortæller Søren Jeppesen.

Hjem til Danmark – måske

Han, Iris Alvarado Jeppesen og deres to piger Maia på to år samt Aylen på tre måneder ser frem til at kunne blive samme sted i en længere periode for at slå rod.

Helt præcist letter flyveren med kurs mod Calgary den 29. maj, og selv om det er en smuk by, der ligger midt i Rock Mountains, ja så er det altså en region af Canada, hvor temperaturen om vinteren godt kan komme ned på minus 35 graders frost eller mere.

»Men det tager vi med. Nu ser vi frem til en længere periode i Canada, og selv om vi har haft det godt i England, er det med en vis befrielse, vi tager afsted. Situationen i England er jo ved at være ganske anstrengt på en række områder, blandt andet sundhedsområdet, og det virker som om, politikerne ikke tager det seriøst. Om vi nogensinde vender hjem til Danmark? Jeg ved det ikke, men vi vil hvert fald give vores piger valget, når de er store og skal studere,« slutter Søren Jeppesen.

Blå bog

Navn: Søren Jeppesen.
Alder/by: 32 år og fra Rødvig på Stevns.
Uddannelse: Slagter.