Han har skabt sig en helt ny tilværelse på Australiens østkyst

Da Kenneth Brink Hansens australske kone i 2019 fik hjemve og gerne ville flytte til Australien, tøvede han ikke med at følge med. Det passede fint med, at der skulle ske noget nyt i tilværelsen, så han skiftede jobbet som politibetjent i Aalborg ud med et job som ekspedient i en spiritusbutik på The Sunshine Coast. I dag har han genoptaget jobbet som politibetjent i Queensland Police Service.

sightseeing i australien

Efter 10 som ansat i det danske politi fik Kenneth Brink Hansen lyst til at prøve noget nyt. Derfor pakkede han og hans australsk fødte kone Kirstine Carrigan kufferterne og fløj til The Sunshine Coast på Australiens østkyst en times kørsel nord for Brisbane.

Livet er godt, lønnen er fin, pensionen er god, og klimaet kan man bestemt heller ikke være utilfreds med.

Her ville parret besøges hendes familie og en tid prøve lykken på den anden side af kloden og, Kenneth Brink Hansen arbejdede blandt andet en tid som ekspedient i en bottleshop, Australiens svar på en spiritusbutik.

»Det er nu næsten fire år siden, og egentlig var det kun meningen, at vi skulle være afsted et års tid eller halvandet, men så kom Coronakrisen i vejen, og vi kunne ikke komme hjem. Tiden gik og en dag besluttede vi os for at blive. Vi havde efterhånden fået opbygget en god tilværelse i Australien, og derfor ringede jeg hjem til en ejendomsmægler i Danmark og bad ham om at sætte vores hus til salg,« forklarer Kenneth Brink Hansen.

Tilværelsen er god i Australien

Ud over at være ekspedient i en spiritusbutik arbejdede han også en periode som alt-mulig-mand i et byggefirma – lige frem til den dag, hvor han savnede jobbet som politibetjent og blev ansat Queensland Police Service.

Hans kone har fået sig et godt job som afdelingsleder i et firma, der producerer lysudstyr, så lige nu er der ingen planer om at flytte hjem til Danmark. Især ikke nu, hvor parret desuden har købt eget hus i Palmview på Sunshine Coast.

»Livet er godt, lønnen er fin, pensionen er god, og klimaet kan man bestemt heller ikke være utilfreds med. Samtidig bor min kones familie lige rundt om hjørnet, så der er bestemt ikke noget at klage på. Endvidere er området perfekt for en af mine hobbies, nemlig surfing. Desuden holder vi meget af at køre på oplevelsesture på motorcykel i bjergene inde i oplandet,« uddyber Kenneth Brink Hansen, der mødte sin kone hjemme i Danmark.

Har fået et sjovere og bedre liv

Han spillede fodbold i den lille by Dokkedal uden for Aalborg, og det samme gjorde den australske kvinde, der senere blev hans kone. Hun har dansk mor, så for hende var det naturligt at blive en periode i Danmark, og i 2011 flyttede de sammen, stiftede familie og købte hus i Aalborg.

Jeg synes, vi har fået et både sjovere og bedre liv end hjemme i Danmark, så alt i alt er der ikke nogen af os, der fortryder beslutningen.

I 2016 fik parret datteren Claire, som i dag er 7 år, og i 2019 kom sønnen Connor til, som i dag er 3,5 år. Men i 2019 fik konen hjemve.

»Mine kone er født og opvokset her i området, men selvfølgelig havde jeg da en del overvejelser, inden jeg sagde ja til at flytte. Vi havde imidlertid været i Australien tidligere på ferie, så egentlig var beslutningen ikke så svær, og jeg var helt indstillet på at prøve noget nyt. Jeg synes, vi har fået et både sjovere og bedre liv end hjemme i Danmark, så alt i alt er der ikke nogen af os, der fortryder beslutningen,« fortæller Kenneth Brink Hansen.

far, mor og børn
Kenneth Brink Hansen ses her sammen med sin australsk fødte kone Kirstine Carrigan og deres to børn, datteren Claire, som i dag er 7 år, og sønnen Connor til, som i dag er 3,5 år. Billedet er taget på en stor dag, nemlig da parret skrev slutseddel på deres hus i Palmview. (Foto: Privat)

Ex-kolleger følger ham online

I en tid, hvor man ved hjælp af videomøder nemt kan kommunikere med familie og venner hjemme i Danmark, er afsavnet knapt så stort, men netværket i Australien er ligeledes ved at være godt udbygget.

Blandt andet qua jobbet som politibetjent, der på mange måder ligner det at være politibetjent i Aalborg, men som på den anden side alligevel byder på anderledes opgaver.

»Jeg lægger opslag op på Facebook og Instagram. Det er der mange af mine tidligere kolleger hjemme i Danmark, der har set, og flere af dem er blevet nysgerrige efter at vide, hvordan det er at være politibetjent her. Jeg får også en del henvendelser fra folk, jeg ikke kender, og det synes jeg er lidt sjovt,« uddyber Kenneth Brink Hansen.

Queensland har netop gjort det lettere for betjente med erfaring og et specielt VISA at få opholdstilladelse, men sådan var det ikke tidligere.

Få masser af fordele som medlem

Som medlem af Danes Worldwide støtter du vores politiske arbejde for dine interesser som global dansker

Medlemsfordele

  • Gratis juridisk rådgivning og vidensbank
  • Rabat på bl.a. online danskundervisning, sommerskole og sagsbehandling
  • Eksklusive arrangementer og webinarer
  • Lokalt netværk med andre danskere i dit område
  • Kun 70,- pr. mdr. for hele familien

Nu bliver han boende i Australien

Nu har han den fordel, at han er australsk gift, men da han søgte om at få permanent opholdstilladelse, var det en kompliceret affære. For det første kostede tilladelsen 40.000 danske kroner, og for det andet skulle han dokumentere både sin økonomi, sin helbredstilstand samt skaffe udtalelser fra en kreds af venner, der kunne sige god for ham som karaktervidner.

Selvfølgelig savner jeg familie og venner, men vi har haft besøg fra Danmark, og til maj skal vi selv hjem på familiebesøg. 

Men nu er alt faldet på plads, og Kenneth Brink Hansen nyder både sit job og sit privatliv i Australien.

»Selvfølgelig savner jeg familie og venner, men vi har haft besøg fra Danmark, og til maj skal vi selv hjem på familiebesøg. Min kone og jeg har skabt os en fin tilværelse i Australien, så nu hvor huset derhjemme er solgt og resten af vores ting er kommet herud, er Palmview vores hjem. Da vi tog herud i 2019, fik jeg orlov fra politiet. Den blev forlænget, da vi ikke kunne komme hjem grundet Coronakrisen, men den udløber til april, så nu er det her, vi bliver,« slutter Kenneth Brink Hansen.

Blå bog:
Navn: Kenneth Brink Hansen.
Alder/by: 36 år og fra Vamdrup.
Uddannelse: Politibetjent.
Job/titel: Ansat i Queensland Police Service.