Skuespillet har bragt hende til Los Angeles, Vancouver og London

Som 18-årig rejste Liv Hansen til Los Angeles for at uddanne sig som skuespiller. Siden har hun boet og arbejdet i både USA, Canada samt senest England, hvor hun lige nu er ved at indspille to film.

Som britisk statsborger har Liv Hansen fast base i London, men hun har også boet i både USA og Canada. Siden hun som 18-årig flyttede til USA for at læse til skuespiller, har hun nemlig stort set udelukkende opholdt sig uden for Danmark. Lige nu er hun imidlertid på besøg i København, både for at holde lidt ferie, besøge familien og for at undersøge mulighederne for, i hvert fald for en periode, at arbejde som skuespiller i Danmark.

»Jeg er involveret i to spillefilm, der optages i London, men jeg kunne også godt tænke mig at få nogle jobs i Danmark. Det er noget, jeg har forsømt i de mange år, jeg har boet og arbejdet i udlandet,« siger Liv Hansen, der er uddannet på Lee Strasberg Theatre & Film Institute i Los Angeles. Hun er derfor ikke specielt kendt på disse breddegrader, men kigger man i den internationale filmdatabase IMDb, finder man skam hendes navn.

Med i to aktuelle film

Hun har blandt andet spillet hovedrollen i filmen Born Evil fra 2017, der blandt andet er blevet præmieret på den spanske Sitges International Film Festival. Derudover har hun også medvirket i teaterproduktioner i såvel USA som Canada og England, lige som hun laver en del stemmearbejde i form af voice-over til forskellige TV-produktioner. Desuden har hun skabt sig en karriere som kunstner, hvor hun sælger sine tegninger online.

»De to engelske spillefilm, der optages lige nu, er science-fiction thrilleren A Universe Apart samt kriminalfilmen Caught In Between, der begge får premiere til næste år. Men som nævnt synes jeg, det kunne være interessant også at arbejde i Danmark, så lige nu gælder det om at støve mine danske kontakter af og få skabt et dansk netværk,« forklarer Liv Hansen. Det at være skuespiller, og ikke mindst at slå igennem som skuespiller, handler nemlig i høj grad om netværk.

Lige nu er Liv Hansen hjemme i København på besøg, men ellers har hun travlt med to spillefilm i London. Den ene er kriminalfilmen Caught In Between, der får premiere næste år. (Privatfoto)

En nomade i skuespil

Da Liv Hansen var 16 år, rejste hun til USA for at studere på et californisk college. Allerede to år senere vendte hun tilbage og slog sig fast ned i Los Angeles for at starte sit studie som skuespiller. Derefter har hun boet og arbejdet nogle år i Vancouver, men flyttede senere til London, hvor hun efter at have boet i en årrække i 2019 blev engelsk statsborger. Hun har dog også holdt fast i sit danske statsborgerskab.

Blå bog

Navn: Liv Hansen.

Alder/by: 38 år og fra Brønshøj.

Uddannelse: Uddannet skuespiller fra Lee Strasberg Theatre & Film Institute i Los Angeles.

»Det kunne jeg ikke drømme om at opgive, men jeg synes, at det at være dobbelt statsborger giver mig en frihed, som jeg ikke vil undvære. Over årene har jeg nok været lidt af en nomade, der har rejst rundt og lagt kursen efter de steder, hvor det har været muligt at finde arbejde. Det har jeg haft det fint med, men det er nok ikke alle, der kan håndtere den livsform,« fortæller Liv Hansen, der dog ikke tøver med at anbefale andre unge at prøve chancen i udlandet.

Søger nye jobmuligheder

Selv kommer hun fra en familie med mange musikere og kunstnere, så egentlig er det ikke så underligt, at hun er gået skuespilvejen. Rejse- og eventyrlysten har hun også altid haft, så selv om familien hjemme i Danmark har savnet hende, har der været forståelse for hendes valg, og det næste stykke tid, bliver der god tid til at mødes med familie og venner, mens mulighederne for danske opgaver afsøges.

»Jeg tror også, det handler lidt om at prøve at finde ud af, hvilken vej mit liv skal gå fremadrettet. Jeg er blevet 38 år og har befundet mig i udlandet det meste af mit liv, selv om jeg aldrig nogensinde have forestillet mig, at det skulle blive til så mange år, da jeg i sin tid satte mig i flyveren til Los Angeles. Hvorfor, det er blevet sådan, er nok lidt svært at forklare, men jeg var ung og eventyrlysten, så jeg skulle bare ud i verden,« uddyber Liv Hansen.

Få masser af fordele som medlem

Som medlem af Danes Worldwide støtter du vores politiske arbejde for dine interesser som global dansker

Medlemsfordele

  • Gratis juridisk rådgivning og vidensbank
  • Rabat på bl.a. online danskundervisning, sommerskole og sagsbehandling
  • Eksklusive arrangementer og webinarer
  • Lokalt netværk med andre danskere i dit område
  • Kun 70,- pr. mdr. for hele familien

Er glad for tilværelsen

Gennem hårdt og vedvarende arbejde er det lykkedes hende at skabe sig en tilværelse og en indtægt fra såvel skuespiller- som kunstnerkarrieren, hun kan leve af. Blandt andet derfor er det også helt bevidst, at hun inden for skuespilfaget har valgt at satse både på film, TV og teater samt stemme- og reklamearbejde. Når man har valgt at leve på den måde, om Liv Hansen har gjort, kan det være risikabelt at være alt for specialiseret.

”Jeg har bestemt ikke fortrudt min tilværelse, men skulle det blive nødvendigt, er jeg da parat til at omstille mig. Som skuespiller skal man hele tiden sørge for at markedsføre sig selv, så synlighed på de sociale medier er meget vigtig. I princippet er jeg jo freelancer, og de forskellige jobs dumper ikke bare ned i kurven af sig selv. Men jeg har en tilværelse, jeg er glad for, og det er de vigtigste,« slutter Liv Hansen.