Snart ringer bryllupsklokkerne for Nikolaj i Vancouver

Efter en årrække med et distanceforhold håber Nikolaj Junker Madsen fra Sønderjylland nu på at kunne skabe sig en fast tilværelse sammen med sin kæreste gennem ni år i New York. Til juni skal parret giftes i Vancouver.

Til daglig bor og arbejder Nikolaj Junker Madsen i Berlin, men så ofte det kan lade sig gøre, besøger han sin kæreste i New York, og til juni skal parret giftes i Vancouver i Canada. Kæresten Liwei Wang er nemlig canadisk statsborger og kommer fra Vancouver. Derfor synes parret, det vil være en god anledning til at samle begge parters familier til en kombination af bryllup og sommerferie i den meget smukt beliggende by.

»Vi mødte hinanden her i Berlin for ni år siden i 2014, hvor Liwei var ansat som praktikant hos en tegnestue og jeg som praktikant hos Siemens i forbindelse med vores uddannelse. Men de seneste syv år har det været et forhold på distancen, idet Liwei har boet i New York, og jeg har boet her i Berlin, dog med et afbræk på et par år hjemme i Danmark,« forklarer Nikolaj Junker Madsen. De foreløbige fremtidsplaner peger imidlertid i retning af en fælles tilværelse i New York.

Slet ikke færdig med verden

Nikolaj Junker Madsen er så småt begyndt at undersøge mulighederne for både at få opholds- og arbejdstilladelse i USA, hvilket efter ægteskabet ville have været noget nemmere, hvis den kommende ægtemand havde været amerikaner, men det er nu engang ikke tilfældet. Nikolaj Junker Madsen håber naturligvis på, at det lykkes, for han er slet ikke færdig med at opleve verden uden for Danmark.

At vores forhold er så meget på distancen er klart en udfordring, og efter vores bryllup er det ambitionen at flytte sammen.

»Efter handelsskolen fik jeg gennem organisationen Praktik i Udlandet et 1-årigt praktikophold hos Siemens, og min daværende chef spurgte, om ikke jeg havde lyst til at blive i Berlin og tage en bachelor i marketing og kommunikation. Det var lidt hårdt, for jeg havde tydeligvis ikke lyttet nok efter i tysktimerne, men det lykkedes, og et år i Tyskland blev pludselig til fem,« fortæller Nikolaj Junker Madsen.

Den 23. juni står brylluppet mellem Liwei Wang og Nikolaj Junker Madsen i Vancouver. Ambitionen er fremadrettet, at parret kan skabe sig en fast tilværelse sammen i New York. (Foto: Privat)

Han elsker storbyens kaos

Derefter vendte han hjem til Danmark og CBS for at tage en uddannelse i Organizational Innovation and Entrepreneurship på CBS, og det var for ham en lidt underlig uddannelse. Ofte følte han nemlig, at han havde mere til fælles med de internationale elever i klassen end de danske. Siden blev det til et job i en fuldtidsstilling i PA Consulting, men hurtigt følte Nikolaj Junker Madsen, at tingene lige som begyndte at køre i ring, og han savnede den mere internationale atmosfære i Berlin.

Blå bog

Navn: Nikolaj Junker Madsen.

Alder/by: 30 år og fra Agerskov.

Uddannelse: Bachelor i marketing og kommunikation samt kandidat i Organizational Innovation and Entrepreneurship.

Job/titel: Business Design Consultant i innovationskonsulenthuset TLGG Consulting.

»Jeg kan godt lide lidt storbykaos, og det endte med at jeg flyttede tilbage til Berlin i august 2021. Her arbejder jeg nu i et tysk konsulenthus, men har både et ben i Berlin og i New York, fordi jeg besøger min kæreste så ofte, det lader sig gøre. At vores forhold er så meget på distancen er klart en udfordring, og efter vores bryllup er det ambitionen at flytte sammen,« siger Nikolaj Junker Madsen, der i perioder har haft mulighed for at arbejde fra USA.

Føler sig hjemme i New York

Han elsker at besøge familie og venner hjemme i Danmark og savner i det daglige et bredt udvalg af danske fødevarer, blandt andet dansk brød, men om han nogensinde vender hjem til Danmark er endnu for tidligt at udtale sig om for den 30-årige dansker. Hans tyske arbejdsgiver har faktisk et kontor i New York, så hvis alt flasker sig, er der en god chance for, at han med dennes hjælp kan skabe sig en tilværelse i USA.

»Der er faktisk en dansker ansat på kontoret, som ønsker at vende hjem til Danmark, så måske der er en mulighed for, at jeg kan overtage denne stilling. Dels vil jeg jo gerne bo sammen med min mand, dels er New York jo – ganske som Berlin – en meget fascinerende og international by, hvor der er utrolig mange tilbud indenfor kunst, musik og teater, så det tror jeg vil passe mig rigtig fint,« uddyber Nikolaj Junker Madsen.

Få masser af fordele som medlem

Som medlem af Danes Worldwide støtter du vores politiske arbejde for dine interesser som global dansker

Medlemsfordele

  • Gratis juridisk rådgivning og vidensbank
  • Rabat på bl.a. online danskundervisning, sommerskole og sagsbehandling
  • Eksklusive arrangementer og webinarer
  • Lokalt netværk med andre danskere i dit område
  • Kun 70,- pr. mdr. for hele familien

Dyrker crossfit i fritiden

Som tidligere elitesvømmer i Team Danmark regi interesserer han sig også for sport, og i Berlin har han fået sig en ny interesse, nemlig crossfit, som er med til at holde ham i form såvel fysisk som mentalt. I sit job arbejder han med operationel og strategisk produktudvikling for en række store tyske kunder, så selv om tysk bestemt ikke var Nikolaj Junker Madsens bedste fag på handelsskolen, har meget ændret sig siden da.

»Det er jo egentlig lidt underligt, at jeg på den baggrund valgte at flytte til Tyskland, og de første år dummede jeg mig nok også lidt med ikke at gøre nok ved sproget. Men nu er jeg kommet efter det, hvilket jo er nødvendigt, når man f.eks. skal præsentere et strategisk oplæg for en vigtig kunde,« smiler Nikolaj Junker Madsen, der håber på at kunne flytte til New York og skabe sig en tilværelse sammen med sin mand på et tidspunkt i løbet af i år.