9.-klasseprøven (FP9) for udlandsdanske børn og unge

dreng fordyber sig

Få bevis på dine færdigheder

For mange elever er 9.-klasseprøven (Folkeskolens Prøve – FP9) et springbræt til studier i Danmark. For at blive indstillet til 9.-klasseprøven skal eleverne følge Skoledansk online på 9. klassetrin.

Herudover skal eleverne tilmeldes Sommerskolen i det skoleår, hvor de afslutter Skoledansk på 9. klassetrin. Her fortsætter undervisningen og afsluttes med Folkeskolens Prøve i dansk.

Da 9.-klasseprøven ligger i juli måned og ikke i maj, når andre folkeskoleelever går op til Folkeskolens Prøve, udvikler Undervisningsministeriet særlige prøver til Danes Worldwides 9.-klasseprøve. Det er også ministeriet, der beskikker en censor til prøven.

Højt niveau

Over de sidste 20 år har næsten 600 elevertaget 9.-klassesprøven i dansk på Den Danske Sommerskole. Gennem flere år har vi konstateret, at vores elevers resultater ligger over landsgennemsnittet i Danmark ved 9.-klasseprøven. Det er vi naturligvis meget stolte af.


Med et eksamensbevis i hånden har de unge mennesker et håndgribeligt bevis på deres dansksproglige færdigheder og dermed et fingerpeg om, hvor de står rent fagligt, hvis de skal direkte hjem og gå i gymnasiet. Men 9.-klasseprøven tæller også med ”i regnskabet” for de unge, som søger bevarelse af dansk statsborgerskab, inden de fylder 22 år eller senere i livet ønsker familiesammenføring.

Tilmelding

For at tilmelde dig 9.-klasseprøven i forbindelse med Sommerskolen skal du bestille sommerskoleopholdet på normal vis i vores webshop. Her får du mulighed for at tilvælge 9.-klasseprøven, inden du gennemfører købet.