Tilbage-til-Danmark-holdet

Få viden om uddannelse og ungdomslivet i Danmark

For unge, der vil starte uddannelse i Danmark

At vælge retning som ung kan være noget af en mundfuld – ikke mindst, hvis man ikke kender mulighederne og måske endda er vokset op helt eller delvist i et andet land. Tilbage-til-Danmark-holdet henvender sig til unge på mellem 15-18 år, som har planer om at vende tilbage til Danmark for at gå på efterskole, højskole, tage en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse.

De unge får en god introduktion til de forskellige typer skoler og uddannelsesinstitutioner. De får også mulighed for at snakke med enten studievejledere, uddannelsesledere eller elever/studerende, der til hverdag har noget med efterskole, IB-skole eller i gymnasiet og universitetet at gøre. På den måde bliver det forhåbentlig lettere at træffe det rigtige valg.

unge mennesker

Bliv klar til livet i Danmark

Tilbage-til-Danmark-holdet er hvert år topscorer i vores tilfredshedsundersøgelse for Sommerskolen – og ikke uden grund! Programmet kombinerer nemlig lærerige udflugter rundt i landet med spændende undervisning, der engagerer og aktiverer eleverne samt forbereder dem på en mulig tilværelse i Danmark.

”Vi lærer meget om dansk kultur og laver mange sjove aktiviteter på Tilbage-til-Danmark-Holdet, og når vi tager på tur, kører vi i vores egen minibus med sjov musik. Vi snakker meget sammen og hygger på turene. Det er rigtig sjovt og unikt for vores hold på Sommerskolen,”

Karoline, 16 år, elev i 2022

Det’ dansk

Eleverne skriver og læser dagligt tekster og fremlægger deres nyerhvervede viden for de øvrige deltagere på holdet – ofte med et kreativt tvist, og det hele foregår selvfølgelig på dansk.
Målet er at forberede eleverne på at kunne indgå i et dansk skole- og studiemiljø, præget af par- og gruppearbejde samt debat, meningsudveksling og ikke mindst kritisk nytænkning.

Den måde at arbejde på gør positivt indtryk:

Jeg har lært meget om dansk skolekultur på Tilbage-til-Danmark-holdet. Og jeg må sige, det er temmelig anderledes fra USA, men jeg kan lide det så meget bedre, fordi det er mere kollektivt. Eleverne og læreren arbejder sammen, og det lærer man faktisk mere af.

Kaj, 17 år, elev i 2022

Ung i Danmark

Holdet kommer rundt om emner som f.eks.:

 • Køn og identitet – hvor meget fylder det i din hverdag?
 • Kulturarv – er det sådan noget med Jellingestenene og Den lille Havfrue?
 • Third Culture Kids-begrebet – hvad betyder det egentlig?
 • Ungdomskultur – hvad er forskellen mellem Danmark og dit nuværende land?
 • Det politiske system – er alle danskere i virkeligheden socialdemokrater?
 • Demografi – er Danmark bare et lille land med lutter lysblonde indbyggere?
 • Danske medier – hvor kritisk skal du være?
 • Demokrati – er det danske af slagsen verdens bedste?
 • Historiske højdepunkter – er det kun, når Kongen vinker fra balkonen?

Praktisk

 • Eleverne bor på Sommerskolen med eleverne fra de andre hold.
 • Der bliver smurt sandwich og klargjort snacks og drikkelse til alle turene.
 • Opholdet er 17 dage, ligesom den almindelige Sommerskole, og selvom der er mange udflugter og entréer, koster holdet det samme.
 • For at tilmelde dig Tilbage-til-Danmark-holdet skal du bestille Sommerskolen på normal vis i vores webshop. Her får du mulighed for at tilvælge holdet, inden du gennemfører købet.
 • Fordi vi bruger dansk så aktivt på holdet, skal eleverne som minimum have et danskniveau svarende til højt basisdansk.

Vil du også med på Sommerskolen 2024?

Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os