Hun bor i Madrid og elsker den spanske livskvalitet

Det kan godt være, at danskerne topper det internationale lykkebarometer, men det forstår 24-årige Cecilie Würtz ikke. Hun har det seneste års tid boet og arbejdet i Madrid, og hun er vild med spaniernes sprudlende livsglæde.

Sidste år i september måned besluttede Cecilie Würtz at lægge jurastudiet og lærebøgerne på hylden for en stund.

Hun havde afsluttet sin bachelor, men inden hun skulle i gang med sit kandidatstudie, besluttede hun at forfølge en gammel drøm om at opleve Spanien i en længere periode. Uden hverken at have fundet noget at bo i eller at have fundet et job, flyttede hun derfor til Madrid.

»Det lykkedes mig at finde en lejlighed, som jeg deler sammen med tre studerende, en dansker, en spanier samt en sydkoreaner, og det lykkedes mig ligeledes at finde et job. Egentlig havde jeg satset på at skulle arbejde på en bar for at lære sproget, men grundet den meget høje ungdomsarbejdsløshed i Spanien, lykkedes det ikke. I stedet har jeg fået et job i Mercedes Benz, der driver sin europæiske serviceorganisation her fra Madrid,« forklarer Cecilie Würtz.

Har altid drømt om Spanien

Arbejdet går ud på at servicere de danske Mercedes Benz forhandlere og deres kunder, og da hun på arbejdet taler dansk, har hun været nødt til at gå på sprogskole for at lære spansk. Det er gået rigtig godt, for på trods af, at Madrid er en international by, er det ikke altid lige nemt at skulle klare de daglige udfordringer, hvis ikke man taler sproget. Det kan eksempelvis give visse udfordringer, hvis man skal kommunikere med en ansat på et offentligt kontor.

Læs videre?

Bliv medlem af Danes Worldwide!

Medlemsfordele

  • Adgang til alle artikler
  • Juridisk rådgivning
  • Rabat på danskundervisning og sommerskole
  • Eksklusive arrangementer og lokale netværk
  • Kun 70 kr. om måneden
Luk modal

Log ind

Har du glemt din kode?

Mail afsendt