Han dyrker sin lidenskab som børnebogsforfatter i Spanien

Egentlig havde Christian Cortez Campos en drøm om at bruge sin uddannelse til at arbejde for de førende mærker i spansk herretøjskonfektion, men sådan gik det ikke. I dag arbejder han i et callcenter i Malaga, og håber på at kunne blive børnebogsforfatter på fuld tid.

mand med briller

Siden Christian Cortez Campos i 2009 flyttede til Malaga sammen med sin daværende kæreste, har hans tilværelse ændret sig markant. Parret blev senere gift og fik en datter, men ægteskabet holdt ikke, så i dag bor ekskonen og datteren i Nibe.

Solkysten er jo kendt for at være tilholdssted for ikke bare Olsen Banden, men også visse andre danskere med en dubiøs baggrund, så derfor holder jeg mig helst fra danskermiljøet hernede.

Selv om Christian Cortez Campos nu er alene, har han imidlertid ikke nogen planer om at vende hjem til Danmark. Efter 14 år i Spanien er han simpelthen blevet for integreret i det spanske samfund.

»Min mor er gift med en spanier, og derfor har jeg altid haft en stor interesse for landet, selv om både min mor og min far begge bor i Danmark. Da jeg tog herned med min daværende partner var ideen, at vi skulle prøve at skabe os en karriere inden for hver vores branche. Hun er uddannet frisør, og jeg har arbejdet i herretøjsbranchen som konstruktør, hvilket vil sige, at jeg havde ansvaret for at tegne de mønstre, tøjet skulle sys efter,« forklarer Christian Cortez Campos.

Vil gerne leve af sin passion

Ambitionen om at komme til at arbejde i spansk herrekonfektion gik dog aldrig i opfyldelse, og han blev i stedet ansat i et callcenter, hvor han bookede møder for kunder. Callcenteret var ejet af en dansker, og efter 3-4 år blev Christian Cortez Campos direktør for firmaet.

Senere blev det imidlertid solgt, og under Coronakrisen blev han sammen med en række andre medarbejdere i ledelsen opsagt. I dag arbejder han med danske kunder i et spansk callcenter, men håber på en anden levevej.

»Da jeg blev opsagt, sprang jeg ud som forfatter af børnebøger, og jeg fået to bøger udgivet på et dansk forlag, hvoraf den ene også er blevet udgivet i England samt i Spanien. Jeg ved ikke helt, hvor jeg har den kreative nerve fra, for det er ikke noget, der ligger til familien, men jeg elsker at skrive, og jeg håber, jeg på et tidspunkt kan hellige mig en tilværelse som børnebogsforfatter på fuld tid,« fortæller Christian Cortez Campos.

Laver også animationsfilm

Siden har han også kastet sig over at lave animationsfilm, som han selv producerer på sin egen computer med de softwareværktøjer, der i dag gør den slags muligt for menigmand.

mand med briller
Christian Cortez Campos har boet i Malaga I Spanien i 14 år og har med succes skabt sig en karriere som børnebogsforfatter. Desuden indtaler han bøger for et forlag og håber at kunne komme til at leve på fuld tid som børnebogsudgiver. Han udgiver ikke kun bøger i Danmark, men også i England samt i Spanien. (Foto: Privat)

På den måde har han skabt et helt univers omkring sine karakterer, Lillemyre og Frækkemyre, og deres oplevelser i Myretueskoven. Selv om han i dag er blevet 49 år har han stor fornøjelse af – som han selv udtrykker det – at være gået lidt i barndom.

»Jeg illustrerer også selv mine bøger, så når jeg har fri i callcenteret kl. 19.00, er der travlhed hjemme i lejligheden her i Malaga, hvor jeg bor. Jeg elsker den frihed, det giver at sidde herhjemme og skrive samt tegne, så jeg håber meget på, at det kan blive til et fuldtidsjob. Det er blandt andet også derfor, jeg er begyndt at lave animationsfilm, så jeg har lidt mere at byde på end blot bøgerne,« uddyber Christian Cortez Campos.

Få masser af fordele som medlem

Som medlem af Danes Worldwide støtter du vores politiske arbejde for dine interesser som global dansker

Medlemsfordele

  • Gratis juridisk rådgivning og vidensbank
  • Rabat på bl.a. online danskundervisning, sommerskole og sagsbehandling
  • Eksklusive arrangementer og lokale netværk
  • Kun 70 kr. om måneden for hele familien

Holder sig fra danskerkolonierne

Arbejdet med børnebøgerne betyder, at han ikke har så meget tid til at dyrke sociale relationer i fritiden, men det gør ham nu heller ikke så meget.

Springet til børnebøger kom for alvor, da Spanien under Coronakrisen lukkede massivt ned.

Han har et par enkelte, gode danske venner, men holder sig derudover fra de danskerkolonier, der ellers er kendetegnende for den spanske solkyst. I det omfang, tiden tillader det, vil Christian Cortez Campos meget hellere holde sig til sine spanske bekendtskaber.

»Solkysten er jo kendt for at være tilholdssted for ikke bare Olsen Banden, men også visse andre danskere med en dubiøs baggrund, så derfor holder jeg mig helst fra danskermiljøet hernede. Jeg har det meget fint med den tilværelse, jeg har fået skabt mig hernede på det spanske samfunds betingelser, og desuden er jeg jævnligt hjemme i Danmark for at besøge min ekskone samt min datter, lige som hun gerne besøger mig her i Spanien,« siger Christian Cortez Campos.

Blev forfatter ved et tilfælde

Her har han skabt sig et liv og en karriere, han ikke har tænkt sig at bytte ud med noget andet og har ligeledes investeret i en lejlighed.

Selv om drømmen om at komme til at arbejde for firmaerne inden for spansk herretøjsmode brast, har tilværelsen altså formet sig på en måde, der passer Christian Cortez Campos rigtig godt. At det så lige er børnebøger og animationsfilm, der er blevet hans store lidenskab, er lidt af en tilfældighed.

»Det er måske min uddannelse inden for herretøjskonfektion, der har fremmet mine kreative evner, men springet til børnebøger kom for alvor, da Spanien under Coronakrisen lukkede massivt ned. Vi var næsten spærret inde, og det gav mig tid til at få nedskrevet nogle af de mange godnathistorier, jeg har siddet og digtet til min datter. Jeg fik skrevet et kapitel om dagen, og lige pludselig var den første bog klar,« slutter Christian Cortez Campos.

Blå bog

Navn: Christian Cortez Campos.
Alder/by: 49 år og fra Randers.
Uddannelse: Handelsuddannelse samt uddannelse som herretøjskonstruktør.
Job/titel: Kundeansvarlig i det spanske callcenter TMPO.