Med min partner til udlandet

Hvordan er det egentlig at flytte til udlandet som medfølgende partner? Vi har her spurgt en række modige og eventyrlystne mænd og kvinder, der er fulgt med ud i den store verden.

Medfølgende partner i Afrika, danes worldwide

Hvorfor flyttede du og din partner til udlandet?

Julie Oldorf, 34 år, Johannesburg – Sydafrika

I sin tid havde min kæreste besluttet sig for at være ”mobil” i arbejdsregi – så da vi var begyndt at være kærester, var det ikke rigtigt noget, vi talte om, men da han så fik info om udstationering – og vi på det tidspunkt kun havde været kærester i omkring 3 mdr. –  var der pludselig mange ting, der skulle drøftes.

Han sagde ja til udstationeringen, da det var en god mulighed for ham at fremme karrieren på og ikke mindst spare op, men det blev hurtigt et fælles mål, da vi var nået til beslutningen om, at jeg ikke bare skulle blive hjemme og vente… 

Rasmus Fitzner, 30 år, London – England

Vi flyttede til London, da min kæreste havde fået en stilling i den engelske Novo Nordisk-afdeling. Anne flyttede over i juni sidste år, og jeg selv flyttede over i starten af oktober. Vi fandt en lejlighed tæt på Battersea Park, hvor vi har et soveværelse og et køkkenalrum. 

Henriette Hansen, 52 år, Princeton, New Jersey – USA

Min mand og jeg har tit talt om, at hvis det rette tilbud om en udstationering kom, så ville vi seriøst overveje det. Det er næsten en forpligtelse til at gribe muligheden. Og selvfølgelig er det ikke uden rysten på hænderne, at man sætter sin underskrift på, at nu vil man være væk fra Danmark i 2-3 år eller længere. Væk fra alt det man kender og ikke mindst: dér, hvor alle kender én og ved, hvad man står for.
Samtidig kan man heller ikke ignorere, at det også skal være et tilbud, som man med god samvittighed kan byde sine børn. Sådan var det for os.

Trine Schönherr, 31 år, Seattle, Washington – USA

Min mand fik tilbudt et spændende job i en startup-virksomhed inden for BMW Group i Seattle, Washington, fra januar 2016, hvor de skulle lancere et delebilskoncept.

Vi ville gerne på eventyr.

Havde du et job, du måtte opgive?

Læs videre

Bliv medlem af Danes Worldwide

Medlemsfordele

  • Adgang til alle artikler
  • Gratis juridisk rådgivning
  • Rabat på online danskundervisning og sommerskole
  • Eksklusive arrangementer og lokale netværk
  • Kun 70 kr. om måneden
Luk modal

Log ind

Har du glemt din kode?

Mail afsendt