Bestyrelsen for Danes Worldwide

banegård for udlandsrejsende

Danes Worldwide er en forening, hvis bestyrelse består af folk fra erhvervslivet, diplomatiet og kulturlivet. De fleste bestyrelsesmedlemmer har selv stor erfaring med at være danskere i udlandet efter mange år som udsendte for danske virksomheder, den danske stat eller lignende.

Anne Smedegaard Røpcke – Næstformand

er vokset op med Danes Worldwide og har været på Sommerskolen og fulgt danskundervisningen. Anne har selv været udlandsdansker og vil rigtig gerne bidrage til at gøre Danes endnu mere relevant for yngre medlemmer. Hun har været ansat i et job som strategikonsulent i et amerikanske firma og arbejdet med ecommerce i Sydøstasien og Berlin. De seneste år har Anne arbejdet for Coloplast.

Medlem af Danes Worldwides bestyrelse siden 2021.

Caroline Arends

er partnerdirektør i Alm. Brand. Caroline Arends afsluttede i 2008 en MBA fra University of Haifa i Israel, hvor hun har boet i 20 år. Caroline Arends arbejdede i årene 2003-2012 ved University of Haifa som hhv. Director of Marketing and Executive Director of Global Fundraising. I 2012 tiltrådte hun stillingen som adm. direktør for Lyngby-Taarbæk Vidensby og i 2018 stillingen i et nyt strategisk Centre of Excellence i Danske Bank.

Medlem af Danes Worldwides bestyrelse siden 2018.

Danielle Bjerre Lyndgaard

er uddannet cand.merc. og Master of Management Development fra CBS. Hun er chef for Global Talent & Mobility i Dansk Industri (DI), hvor hun er ansvarlig for rådgivning omkring international arbejdskraft og global ledelse. Danielle har altid været optaget af spændingsfeltet mellem relationer og resultater – også i et internationalt perspektiv. Hun er (med)forfatter til en række bøger om ledelse og HR og har indgået i forskningssamarbejder omkring global ledelse samt de paradokser og den kompleksitet, der knytter sig til globalt samarbejde.

Medlem af Danes Worldwides bestyrelse siden 2023.

Frederik Hyldgaard Thomsen

er bestyrelsesmedlem og tidligere formand for Danish Students Abroad, og netop færdiguddannet bachelor i international Business and Politics fra Copenhagen Business School. Igennem sin studietid har han tilbragt et år i udlandet: først ved at følge et semester på Columbia University i New York, og efterfølgende været praktikant i Handelsafdelingen på den Danske Ambassade i London. Han har desuden repræsenteret CBS’ Studerende i det Akademiske råd.

Medlem af Danes Worldwides bestyrelse siden 2020.

Jorn Poulsen

har boet de sidste 25 år i Frankrig med sin familie. Han har agentur på et dansk brillemærke, hvorfor han ”sælger” Danmark i Frankrig og forsøger at skabe en emotionel kobling hjem til Danmark. Det vil han gerne fortsat arbejde med, og derved indirekte hjælpe Danes Worldwide med en positiv udvikling i medlemstal.

Medlem af Danes Worldwides bestyrelse siden 2021.

Julie Schmiegelow

er redaktør ved forlaget Gyldendal. Hun er uddannet lærer fra N. Zahles Seminarieskole og har studeret pædagogisk antropologi ved Danmarks Pædagogiske Universitet. 
Julie Schmiegelow har gjort sine egne erfaringer som udlandsdansker via sin uddannelse på den Europæiske Skole i Bruxelles. I kraft af sit tidligere engagement i Sommerskolen har hun et indgående kendskab til Danes Worldwide. Hun var i 2004 lærer på Sommerskolen og afdelingsleder i 2007.

Medlem af Danes Worldwides bestyrelse siden 2013.

Marianne Hostrup Richter

repræsenterer Fredensborghusenes beboere i Danes Worldwide. Marianne Hostrup Richter har hovedsagelig beskæftiget sig med fransk sprog (uddannet fra Københavns Universitet). Direktionssekretær i det private erhvervsliv (telekommunikation, rederivirksomhed) og chefsekretær hos Den Franske Ambassade, Det kgl. Bibliotek, samt Datatilsynet.

Medlem af Danes Worldwides bestyrelse siden 2014.

Jacob Saxild

Selvstændig konsulent og formand for Fredensborghusenes bestyrelse. Har arbejdet 25 år i Copenhagen Capacity med tiltrækning af udenlandske virksomheder, investeringer og højtuddannet arbejdskraft til dansk erhvervsliv med det formål at skabe job, vækst og udvikling.

Medlem af Danes Worldwides bestyrelse siden 2024.

Ole Mølskov Bech

Corporate Vice President i Novo Nordisk. Ole Moelskov Bech har en omfattende karriere hos Novo Nordisk, hvor han startede i 2003 og har haft forskellige Senior Vice President-stillinger i virksomheden. Han er uddannet læge fra Københavns Universitet og har spillet nøgleroller inden for international drift, kliniske, medicinske og regulatoriske aspekter af virksomheden, herunder som Corporate Vice President i Beijing, Kina.

Medlem af Danes Worldwides bestyrelse siden 2024.

Anders Færgemann

Anders Faergemann er kapitalforvalter hos Pinebridge Investments. Han har omfattende erfaring inden for emerging markets-obligationer. Før han kom til Pinebridge, arbejdede han bl.a. hos Ashmore Group og Danske Bank, hvor han fokuserede på globale markeder og strategi. Han er uddannet økonom fra Københavns Universitet og har en Master i økonomi fra University of Exeter i Storbritannien.

Medlem af Danes Worldwides bestyrelse siden 2024.

Svend Olling

Svend Olling er Danmarks ambassadør i Sydkorea. Han har en lang karriere i udenrigstjenesten, hvor han har haft forskellige diplomatiske poster. Før hans udnævnelse til ambassadør i Sydkorea, tjente han som Danmarks ambassadør i Egypten. Olling har også haft stillinger i udenrigsministeriet, herunder arbejdet med internationale relationer og udviklingssamarbejde.

Medlem af Danes Worldwides bestyrelse siden 2024.

Hvis du har spørgsmål til bestyrelsens arbejde, er du velkommen til at kontakte os