Brug din internationale baggrund i din jobsøgning

Er du en ung, global dansker, som gerne vil finde studiejob, graduateforløb eller det første ’rigtige’ job i Danmark? To af de store spillere i Danmark giver her deres specifikke karriereråd til dig med en global profil.

mand kigger på pulserende byliv

I flere år har det danske arbejdsmarked råbt på flere hænder. Det mærker de bl.a. i Dansk Industri, som er Danmarks største arbejdsgiver- og erhvervsorganisation.

”Mange af vores medlemsvirksomheder mangler arbejdskraft,” fortæller Danielle Bjerre Lyndgaard, der er chef for afdelingen for Global Talent and Mobility.

”Det er især inden for den grønne omstilling, og der mangler både akademikere, faglærte og ufaglærte. Mange af virksomhederne mangler især medarbejdere med globale kompetencer.”

Forståelse for forskelligheder

”De har brug for medarbejdere med både sproglige færdigheder og interkulturel forståelse. En medarbejder med erfaring fra udlandet giver i virksomheden en åbenhed ud mod verden, en forståelse for, at ting kan gøres anderledes, og at forskelligheder kan være berigende.”

Det er gode nyheder for dig, der har dansk baggrund og som har boet i udlandet og måske endda er født der, men som nu ønsker at finde et studiejob, et graduate-forløb eller det første ’rigtige’ job i Danmark.

Danskerne lukker os om os selv

Men i Danes Worldwide hører vi ofte, at det kan være svært for unge danskere med global erfaring at finde fodfæste på det danske arbejdsmarked. Og hvorfor nu det, når virksomhederne har brug for de internationale kompetencer?

Læs videre

Bliv medlem af Danes Worldwide

Medlemsfordele

  • Adgang til alle artikler
  • Gratis juridisk rådgivning
  • Rabat på online danskundervisning og sommerskole
  • Eksklusive arrangementer og lokale netværk
  • Kun 70 kr. om måneden
Luk modal

Log ind

Har du glemt din kode?

Mail afsendt