Ung udlandsdansker – find et sted at bo i Danmark

Dele eller ej? Leje eller eje? Læs vores guide til at finde den rigtige bolig, når du som ung flytter til Danmark.

Ung udlandskdansker - find bolig i Danmark

Når du har besluttet dig for at tage til Danmark, skal du finde en bolig. Vi kan allerede på forhånd sige, at mange unge mennesker, især i de større byer, ender med at flytte flere gange, fordi det er svært at få en permanent bolig. Boliger i de større byer er relativt dyre, og jo tættere på byens centrum du vil bo, jo dyrere bliver det.

Påtænker du/dine forældre at købe en lejlighed, skal I læse her. Hvis det ikke er tilfældet, vil vi i første omgang råde dig til at leje et værelse – og ikke en hel lejelejlighed. Det er nemlig både dyrt og vanskeligt at få fat i en lejelejlighed.

At dele bolig er en udbredt praksis blandt unge i Danmark, og mange vælger at dele lejligheder eller endda bo i kollektiv. Udover at spare penge på husleje kan det også være en fremragende måde at opbygge et netværk og få nye venner på.

Delelejlighed

Rigtig mange unge vælger at leje et enkelt værelse. Det kan være hos en ven, en bekendt eller hos en helt fremmed. Et værelse kan være alt fra 6 M2 til over 20 M2. Det er vigtigt at vide på forhånd, hvilke rum i lejligheden, man ellers har adgang til. I nogle tilfælde kan det være, du kun har adgang til toilet og bad, i andre tilfælde har I måske fælles arealer, som stiller andre krav til dig som bofælle.

Kollektiv eller bofællesskab

Kollektiv eller bofællesskab er en boligform, hvor flere personer eller familier bor i samme hus eller lejlighed og er fælles om udgifter, visse faciliteter og evt. også arbejdsopgaver og arrangementer. Du kan både købe og leje dig ind i et kollektiv.

Kollegium

Et kollegium er en bebyggelse udelukkende for studerende. Man bor sædvanligvis i små enkeltværelser, og deler køkken med typisk 10-20 andre (og i ældre kollegier også bad). I nogle tilfælde har den enkelte studerende eget køkken. Normalt skal du skrive dig på en venteliste, og ventetiden vil herefter afhænge af, hvor og hvornår du har skrevet dig op.

Rabat hos Basecamp

Basecamp Student er et boligtilbud, hvor studerende ikke kun bor, men også vokser sammen. København, Lyngby, Århus og Malmø tilbydes komfortable boliger i etlevende fællesskab, hvor studerende kan dele oplevelser, lære af hinanden og skabe varige venskaber.

Find din medlemsrabat her

Læs videre

Bliv medlem af Danes Worldwide

Medlemsfordele

  • Adgang til alle artikler
  • Gratis juridisk rådgivning
  • Rabat på online danskundervisning og sommerskole
  • Eksklusive arrangementer og lokale netværk
  • Kun 70 kr. om måneden
Luk modal

Log ind

Har du glemt din kode?

Mail afsendt