Efter et halvt år i Dublin synes han det rigtige jobtilbud var værd at vente på

Gennem en årrække havde Casper Walker overvejet at tage et job i udlandet. Men det var først i februar måned, det rigtige jobtilbud kom, og da timingen samtidig var perfekt, var det bare at få pakket kufferterne og sætte kursen mod Dublin sammen med familien.

familie

Af Henrik Malmgreen

Tanken om at flytte til udlandet havde rumsteret i hovedet på 44-årige Casper Walker og hans kone Camilla Fahrenholtz Walker gennem nogle år, men dels var det rigtige jobtilbud aldrig dukket op, dels syntes de ikke timingen ind til da ville have været optimal. Men da muligheden for at flytte til Dublin i Irland bød sig i starten af 2022, slog de til, så i februar blev flyttekasserne pakket, og huset i Allerød blev lejet ud.

»Sammen med min kone, vores 2 børn Isabella på 10 år og Rosemarie på 12 år samt hunden Bingo bor jeg nu i landsbyen Malahide uden for Dublin. Familiemæssigt passede tidspunktet perfekt, og jobmæssigt har jeg fået muligheden for at arbejde med et spændende område som marketing – og salgsansvarlig for Novo Nordisk’s behandlinger indenfor diabetes, vækstforstyrrelser og hæmofili på det irske marked,« fortæller Casper Walker.

Det gik så godt, at jeg på et tidspunkt blev kåret til årets sælger i Danmark.

Ansvar for et marked i vækst

Tidligere blev det irske marked i Novo Nordisk styret fra Storbritannien, men ønsket om et øget fokus fik koncernen til at etablere et selvstændigt datterselskab i Dublin, hvor Casper Walker i dag arbejder som Business Unit Director. Cirka 250.000 irlændere lever med diabetes, og cirka halvdelen af dem modtager ikke den behandling, som er påkrævet. Det er altså et spændende og udfordrende job, Casper Walker har sagt ja til.

»Inden jeg fik jobbet i Dublin, havde jeg arbejdet 7 år med marketing og digital business development i det danske hovedkvarter. Min karriere startede dog som sælger af insulin for et fransk medicinalselskab i Danmark, der er en af vores konkurrenter. Det var en lærerig periode, og det gik så godt, at jeg på et tidspunkt blev kåret til årets sælger i Danmark. Det gav mod på mere og jeg søgte senere ind til Novo Nordisk,« uddyber Casper Walker.

Få masser af fordele som medlem

Som medlem af Danes Worldwide støtter du vores politiske arbejde for dine interesser som global dansker

Medlemsfordele

  • Gratis juridisk rådgivning og vidensbank
  • Rabat på bl.a. online danskundervisning, sommerskole og sagsbehandling
  • Eksklusive arrangementer og webinarer
  • Lokalt netværk med andre danskere i dit område
  • Kun 70,- pr. mdr. for hele familien

Stort og godt socialt netværk

Selv om han kun har boet i Irland godt at halvt års tid, tøver han ikke med at sige, at både han og familien allerede er faldet godt til. I hans optik minder den irske mentalitet samt ikke mindst humor om den danske, og i Malahide er der et godt, socialt netværk som betyder, at såvel han selv som Camilla Fahrenholtz Walker samt børnene Isabella og Rosemarie allerede har fået en god og stor vennekreds.

»Begge vores piger er begyndt at spille gælisk fodbold, som er en blanding af håndbold, fodbold og rugby. Det synes de er mægtig sjovt, og så er der ydermere den fordel, at klublokalet ligger i en af de lokale pubber, så når jeg skal hente pigerne fra træning, kan man jo næsten ikke undslå sig for at drikke en pint sammen med de lokale,« smiler Casper Walker.

Vi har først lige taget hul på vores udlandseventyr, og det er en beslutning, vi bestemt ikke har fortrudt.

casper walker
Rent arbejdsmæssigt finder Casper Walker det meget meningsfuldt at arbejde i medicinalbranchen, og jobbet for Novo Nordisk i Dublin er såvel spændende som udfordrende. Samtidig ser han frem til at kunne give familien en god oplevelse og rigtigt lære det irske samfund at kende. Et samfund, hvor arven fra de danske vikinger stadig er tydelig. Her er familien samlet til Ed Sheran koncert i Dublin. (Foto: Privat)

Eventyret er først lige begyndt

Da ideen om at flytte til Irland blev præsenteret for de to børn, var der lidt murren i krogene, men da de først de begyndte i den lokale skole i Malahide, forstummede al utilfredshed, og ifølge Casper Walker er de nu meget tilfredse, mens Camilla Fahrenholtz Walker lige nu nyder muligheden for mere tid sammen med børnene. Der er ikke sat noget åremål på Caspers Walkers job, så hvor længe familien bliver i Irland, vides ikke.

»Da vi flyttede, talte vi meget om, hvorvidt vi skulle sælge huset, men det endte med, at vi lejede det ud således, at vi holder en bagdør åben for at kunne flytte hjem igen. Men vi har først lige taget hul på vores udlandseventyr, og det er en beslutning, vi bestemt ikke har fortrudt, så jeg er sikker på, vi bliver her en årrække. Blandt andet fordi, der faktisk er tætte bånd mellem Irland og Danmark,« siger Casper Walker videre.

Tydelig arv fra vikingerne

Det skyldes blandt andet vikingerne, som har sat deres tydelige aftryk på det irske samfund. Endda i så høj grad, at der i det gæliske sprog stadig findes danske ord, som stammer helt tilbage fra vikingetiden. Dengang for mange år siden var vikingerne frygtede. Sådan er forholdet til danske tilflyttere heldigvis ikke i dag, og faktisk er Dublin en meget international by med ganske mange expats fra en lang række lande.

»Det skyldes blandt andet, at økonomien er i fremgang og, at erhvervsklimaet er godt. Samtidig er der sket det, at mange engelske virksomheder efter Brexit har flyttet deres hovedsæde til Irland. Det betyder, at der er stor efterspørgsel på både boliger og skolepladser, men alt er faldet på plads for os, så nu glæder vi os til for alvor at opleve Irland, for der er virkelig meget smukt herovre,« slutter Casper Walker.

Blå bog
Navn: Casper Walker
Alder/by: 44 år og fra Odense
Uddannelse: Cand.merc. i økonomi og markedsføring
Job/virksomhed: Business Unit Director, Diabetes & Rare Diseases