Dobbelt statsborgerskab: Ofte stillede spørgsmål

Forstå betydningen af dobbelt dansk statsborgerskab. Danes Worldwide giver dig indsigt i reglerne og svar på spørgsmål om at generhverve dit danske statsborgerskab samt om børn og ægtefællers statsborgerskab.

Udsigt over by

Hvad betyder det, at Danmark accepterer dobbelt statsborgerskab?

Det betyder, at Danmark anerkender, at man udover sit danske statsborgerskab kan have et eller flere fremmede statsborgerskaber. Det vil sige, at Danmark ikke kun anerkender et enkelt statsborgerskab, men at man kan have mange statsborgerskaber udover sit danske.

Er du allerede dansk statsborger, kan du søge om at blive statsborger i et andet land end Danmark, hvis det pågældende land accepterer dobbelt statsborgerskab, og du opfylder kravene til f.eks. naturalisation i det respektive land.

Er det muligt at generhverve sit danske statsborgerskab og blive dobbelt statsborger?

Står du i den situation, at du har opgivet dit danske statsborgerskab for at få statsborgerskab i dit nuværende bopælsland, så skal du søge om generhvervelse af det danske statsborgerskab.

Da Danmark i 2015 indførte de nye regler for anerkendelse af dobbelt statsborgerskab, indførte man også en 5-årig periode, hvor det var muligt at generhverve sit danske statsborgerskab. Denne frist blev med vores politiske indsats efterfølgende forlænget fra 1. juli 2021 – 1. juli 2026. Medlemmer kan læse nærmere om generhvervelse i vores artikel her.

Kan jeg blive dansk statsborger igen, hvis det ikke er muligt at søge om generhvervelse?

Læs videre

Bliv medlem af Danes Worldwide

Medlemsfordele

  • Adgang til alle artikler
  • Gratis juridisk rådgivning
  • Rabat på online danskundervisning og sommerskole
  • Eksklusive arrangementer og lokale netværk
  • Kun 70 kr. om måneden
Luk modal

Log ind

Har du glemt din kode?

Mail afsendt