I en alder af blot 20 år blev Jim Andersen træt af at bo i Danmark. Lysten til at komme ud og opleve verden var stærk, og uden andre kompetencer end Folkeskolens 10. klasse og en periode som lagerarbejder kappede han alle bånd og drog ud. I første omgang til Grækenland, hvor han en årrække boede og arbejdede i en produktionsvirksomhed, og hvor han desuden ved et tilfælde traf sin kone Ricklyn Andersen, der kommer fra Filippinerne.
»Siden har Filippinerne været et centralt omdrejningspunkt for min tilværelse. Her bor jeg det meste af året, men bor også periodisk i både England, Spanien og Frankrig samt på Malta. Det skyldes, at min kone og jeg over årene har investeret i en række ejendomme i blandt andet disse lande. Ejendomme, som vi blandt andet lejer ud til andre udlandsdanskere, når vi ikke selv benytter dem,« forklarer Jim Andersen.
Ind i it ved et tilfælde
Han driver flere Facebook grupper, der netop hjælper udlandsdanskere med forskellige praktiske spørgsmål, lige som han altså også kan hjælpe dem med en bolig for en længere eller kortere periode. Jim Andersen har et særdeles omfattende netværk, et netværk, der blandt andet betød, at han på et tidspunkt blev hyret som sælger og blev ansat i en it-virksomhed.
»Man kan vel nærmest kalde mig selvlært ud i salg, men det er sådan set gået rigtig godt, og jeg har blandt andet arbejdet både for VMware og Microsoft. I dag er jeg salgsdirektør med ansvar for det globale salg i den engelske it-virksomhed Ai-Priori, der blandt andet arbejder med kunstig intelligens. Den er ikke så kendt endnu, men det arbejder vi på, at den skal blive,« uddyber Jim Andersen
Lever som digital nomade
Selv om det under Coronakrisen var knapt så spændende at bo på den anden side af kloden og være omfattet af rejserestriktioner, har pandemien i Jim Andersens øjne dog også betydet, at det i dag er lettere at leve som digital nomade, der kan passe sit job næsten uanset, hvor på kloden, man befinder sig. Noget, der også gælder hans kone, der arbejder som selvstændig konsulent med speciale i at optimere virksomheders kundeservice.
»Vi har det helt fint med at rejse rundt i verden, og qua vores gode job har vi også været så heldige, at vi har haft mulighed for at foretage en række attraktive ejendomsinvesteringer. Næste skridt bliver køb af nogle grunde her i Filippinerne, hvor vi planlægger at opføre en række boliger,« fortæller Jim Andersen og føjer til, at parret for blot 150.000 danske kroner netop har overtaget et dejligt, stort hus i Lipa lidt syd for Manila.
Få masser af fordele som medlem
Som medlem af Danes Worldwide støtter du vores politiske arbejde for dine interesser som global dansker
Medlemsfordele
- Gratis juridisk rådgivning og vidensbank
- Rabat på bl.a. online danskundervisning, sommerskole og sagsbehandling
- Eksklusive arrangementer og webinarer
- Lokalt netværk med andre danskere i dit område
- Kun 70,- pr. mdr. for hele familien
Er stadig meget dansk
Han har dog ikke droppet kontakten til Danmark helt, for det har netop været hans danske opvækst, der i flere tilfælde har gjort ham interessant i jobmæssig sammenhæng for en række af de firmaer, han har arbejdet for, og hvor ansvarsområdet typisk har været det nordiske marked. Lidt anderledes forholder det sig og nu i det nye job, hvor han har fået hele verden som ansvarsområde.
»Det stemmer jo fint overens med den måde vi lever på, men selv om man vel godt kan kalde mig for lidt af et verdensmenneske, er jeg stadig dansk statsborger, og det bliver jeg ved med at være. Jeg har derfor heller ikke tænkt mig at søge dobbelt statsborgerskab i noget andet land. Jeg er dansk, og det vil jeg alle dage være, også selv om jeg bor og arbejder på den anden side af kloden,« siger Jim Andersen.
Vil ikke bøvle med juraen
Kærligheden til Danmark er altså stadig stor, og når Jim Andersen og hans kone har fravalgt at bosætte sig her, skyldes det i langt højere grad de nuværende immigrationsregler end manglende lyst. Men netop det forhold at det kan være særdeles vanskeligt for en dansk statsborger at vende hjem til Danmark med en udenlandsk ægtefælle er noget, mange andre ægtepar døjer med.
»Vi gider simpelthen ikke bøvle med alle de juridiske paragraffer, der kun ville være med til at spænde ben for os. Efter mange år ude er jeg sikker på, at både min kone og jeg ville kunne være en gevinst for det danske samfund, en gevinst, der ovenikøbet ville kunne ses på den nationale skattekonto. Men sådan kan det altså ikke blive, og det har vi accepteret. Derfor vil vores liv fortsat være uden for landets grænser,« slutter Jim Andersen.
Blå bog:
- Navn: Jim Andersen.
- Alder/by: 45 år og fra Kalundborg.
- Uddannelse: Folkeskolens 10. klasse samt Teknisk Skole.
- Job/virksomhed: Salgsdirektør i Ai-Priori.