Hvordan sparer jeg op til pension, mens jeg bor i udlandet?

Der er meget at huske på ift. pension, når du flytter til udlandet. Vi har lavet en guide, der tager højde for de ting, du skal tage hensyn til før og efter udlandsophold

Folkepension for udlandsdanskere

Inden afrejse til udlandet

Inden du tager afsted, kan det være en god ide at oprette en ny pensionsordning (§53A-ordningen) for den tid, du planlægger at bo uden for Danmark. Denne vil tilnærmelsesvis ligne den pensionsordning, du allerede har. Forskellen mellem den nye pensionsordning og din nuværende er, at du ikke kan gøre brug af dit fradrag ved indbetalingerne, når du er i udlandet. Dog vil udbetalingerne være skattefrie og desuden være fritaget fra pensionsafkastskat.

Hjemkomst til Danmark

Ved hjemkomsten til Danmark vil dine indbetalinger til pensionsordningen uden fradrag blive stoppet, hvorefter du nu kan påbegynde indbetalingen til din tidligere pensionsordning med ret til fradrag. Derefter bliver løbende afkast på din pensionsordning uden skattefradrag ændret til kapitalindkomst, mens at du stadig ikke skal betale pensionsafkastskat. Dette er dog kun gældende, hvis du er fuldt skattepligtig i Danmark. Hvis du ikke er fuldt skattepligtig, kan du ansøge SKAT om ikke at betale pensionsafkastskat af den plan du satte i bero, mens du var i udlandet.

Mange år som udlandsdansker

Kontakt juridisk rådgivning hos Danes Worldwide

Kontakt rådgivningen

Vores jurister kan hjælpe med rådgivning og sagsbehandling indenfor fx familiesammenføring, statsborgerskab, skat, pension og flytning ind og ud af Danmark.

Sådan kontakter du os

Læs videre

Bliv medlem af Danes Worldwide

Medlemsfordele

  • Adgang til alle artikler
  • Gratis juridisk rådgivning
  • Rabat på online danskundervisning og sommerskole
  • Eksklusive arrangementer og lokale netværk
  • Kun 70 kr. om måneden
Luk modal

Log ind

Har du glemt din kode?

Mail afsendt