Studievejledning til udlandsdanskere

Er du bosat i udlandet, men drømmer om at komme til Danmark for at studere, så er der en masse spørgsmål, der skal afklares. For hvordan er det nu lige med SU? Hvor god skal man egentlig være til dansk? Og hvordan søger man i det hele taget ind?

Tre venner smiler og nyder en solskinsdag på stranden og diskuterer "Hvordan foregår skoledansk?" Den unge mand til venstre har en lyseblå skjorte på, kvinden i midten sportssolbriller og langt lyst hår, og manden til højre har kort krøllet hår. Havet er synligt i baggrunden.

Kan jeg få SU, selvom jeg har boet i udlandet i størstedelen af mit liv?

Det helt korte svar er: Ja – såfremt du opfylder kravene for at modtage finansiel støtte til din uddannelse. Der er fra SU-Styrelsens side fremsat fem kriterier, som du skal opfylde for at være SU-berettiget. De fem kriterier er som følger:

Du skal være studieaktiv på din uddannelse, hvilket betyder at du ikke må blive mere end 6 måneder forsinket på din uddannelse (6-månedersreglen gælder, hvis du er startet på en videregående uddannelse efter 1. juli 2016).

  • Du må ikke tjene for meget ved siden af dine studier. Beløbet, du må tjene ved siden af studiet, bliver også kaldt et ”fribeløb”. Fribeløbet må ikke overstige 12.222 dkk før skat for studerende på videregående uddannelser. Gør det det, vil du miste din SU-berettigelse i den måned/de måneder, hvor du har overskredet fribeløbet.
  • Du må ikke modtage anden offentlig støtte. Du kan derfor ikke modtage SU, hvis du samtidig er på eksempelvis dagpenge.

Få adgang nu

Bliv medlem af Danes Worldwide

Medlemsfordele

  • Adgang til alle artikler og vidensbank
  • Juridisk rådgivning og rabat på sagsbehandling
  • Rabat på bl.a. online danskundervisning og sommerskole
  • Adgang til events og lokale netværk
  • Kun 70 kr. om måneden