“What’s in it for me?”

Sådan spørger mange medlemmer af Danes Worldwide sig selv, når de ikke længere har brug for vores tilbud om online danskundervisning og ophold på Den Danske Sommerskole. Men så opdager de, at de får mere for pengene, end de umiddelbart skulle tro.

Holdånd

”Jeg havde længe kendt til Danes Worldwide og overvejet medlemskab, men altid spurgt mig selv om det var værd at betale medlemskab til en organisation, hvor jeg ikke kunne få øje på umiddelbare og direkte personlige fordele. Det var først da jeg blev interesseret i online danskundervisning og sommerskole for mine børn, at jeg meldte mig ind. Som det eneste medlem i det land, jeg bor i, endte jeg med også at blive landerepræsentant.”

Sådan fortæller Danes Worldwides repræsentant på Malta, Klaus Meldgaard Pedersen, som første gang flyttede til øen i Middelhavet som 13-årig, og som siden 2000 har været fastboende sammen med sin familie, der tæller hans maltesiske kone og deres to børn.

Stor glæde af onlineundervisning og sommerskole

Og det er jo en historie, vi i Danes Worldwide er bekendt med. Altså historien om, at det er Onlineundervisningen eller ophold på Sommerskolen, som er vejen ind i foreningen. Som medlem får du nemlig klækkelige rabatter på begge tilbud.

Det var da også Sommerskolen, som fik Danes Worldwides repræsentant i Rusland, Jesper Sadolin, til at melde sig ind i foreningen:

”Jeg flyttede permanent til Rusland efter perestrojka i 1991, og min russiske kone Marina og jeg fik en lille efternøler – Anastasia – i år 2000. Vi fik anbefalet Sommerskolen af nogle venner, og jeg må sige, at jeg blev meget positivt overrasket over vores lille, russiske datters begejstrede ophold i det danske sommerland. Og hun pressede på i flere år for at komme med.

Sommerskolen har givet vores Anastasia en grundlæggende viden om og interesse i Danmark og en vennekreds for livet – og det fra alle tænkelige og utænkelige kroge af verden.”

Hvad får man ud af at være medlem?

Klaus Meldgaard Pedersen har samme erfaring med sine børn, som også havde stor glæde af både onlineundervisningen og opholdene på Sommerskolen. Så da der ikke længere var brug for disse tilbud, overvejede Klaus – præcis om så mange andre – at melde sig ud af Danes Worldwide. Efter devisen: ”What’s in it for me?”

Men så kom han på andre tanker. Og det fik ham til at forny sit medlemskab, også efter at børnene var vokset fra onlineundervisning og sommerskole. Men hvorfor gjorde han så det?

”For det første handler det om at tage de stolte danske traditioner for foreningstankegangen internationalt”, siger Klaus. ”Det giver umiddelbart mening at være medlem af en forening, der taler ens sag, uanset om man har fordele af det på det personlige plan. Det giver mig også en vis tilfredsstillelse af vide, at man er medlem af en organisation, der tæller medlemmer i hele verden, som har deres danske rødder til fælles.

Så nu, hvor jeg følger med i Danes Worldwides arbejde via nyhedsbrevet, er jeg bedre informeret om, hvor meget de egentlig gør for at tale udlandsdanskernes sag.

Jeg havde også mulighed for at drage fordel af mit medlemskab, da jeg skulle søge om bevarelse af statsborgerskab for det ene af mine børn, og jeg kunne trække på den juridiske ekspertise.”

Få masser af fordele som medlem

Som medlem af Danes Worldwide støtter du vores politiske arbejde for dine interesser som global dansker

Medlemsfordele

  • Gratis juridisk rådgivning og vidensbank
  • Rabat på bl.a. online danskundervisning, sommerskole og sagsbehandling
  • Eksklusive arrangementer og webinarer
  • Lokalt netværk med andre danskere i dit område
  • Kun 70,- pr. mdr. for hele familien

Danes Worldwides politiske arbejde

Samme tanker har Jesper Sadolin i Moskva gjort sig, når det gælder det politiske lobby-arbejde, som gennem de senere år er kommet til at fylde mere og mere for foreningen. Jesper siger:

”Den anden hovedårsag til mit medlemskab af Danes Worldwide er det utrættelige arbejde, der udføres for at forbedre forholdene for udlandsdanskerne, men også for ganske almindelige danskere, der bor i Danmark. Det kan jeg kun have respekt for!

Afskaffelsen af 24 års-reglen og indførelsen af dobbelt statsborgerskab er nogle af højdepunkterne.” 

Et personligt netværk

Jobbet som repræsentant for Danes Worldwide er frivilligt arbejde, hvor medlemmer vælger at stå til rådighed med gode råd til andre danskere i lokalområdet. Men selv om det er ulønnet arbejde, er der også personlige fordele forbundet med repræsentanthvervet. Klaus Meldgaard Pedersen afslutter:

”Endelig har jeg haft fornøjelsen af at introducere flere danske tilflyttere til det land, jeg bor i, og hjælpe dem tilrette med rådgivning og vejledning. På den måde har mit medlemskab også virket som en katalysator af mit personlige netværk.”

Medlemsfordele

Støt det politiske arbejde for dine interesser som global dansker. Samtidig får du en masse fordele som fx juridisk rådgivning, rabat på danskundervisning og hoteller samt adgang til ekspertviden og eksklusive arrangementer.

Find alle fordelene ved et medlemsskab