Det er en lille smule Game of Throne’s skyld. Og måske også Facebooks. Men først og fremmest er det Den Danske Sommerskoles skyld, at Rebecca Wandel og Philip Trampe skal giftes.
De mødtes på Den Danske Sommerskole i 2008 og var blandt de ældste elever. Det var Philips første og eneste år på skolen, mens Rebecca havde haft de tre uger i Danmark som en fast del af sommerprogrammet, siden hun var 9 år.
Fællesskab online
Det var nu ikke fordi de var nære venner dengang. De var bare begge en del af det fællesskab, der naturligt opstod – og som fortsatte online via en Facebookgruppe for tidligere elever. Rebecca var en af tovholderne i gruppen.
”Vi var fire piger fra gruppen, der var flyttet til Danmark, og dem som boede i København, begyndte at holde julefrokost for tidligere elever. Folk kom med, enten når de var i Danmark på ferie, eller hvis de flyttede til Danmark,” siger Rebecca, som selv har boet hele sin barndom og tidlige ungdom i udlandet og kom til Danmark som 18-årig.
Følte sig fremmed i Danmark
Philip kom til Danmark et par år senere end Rebecca. ”Det var en speciel oplevelse at komme til Danmark. Jeg blev overrasket over, hvor fremmed jeg følte mig, og derfor var det skønt at være knyttet til en gruppe af andre unge, der også både følte sig danske og internationale,” siger han.
Blå bog
Navn: Philip Trampe
Alder/by: 32 år og fra København
Job: Global Head of Client Communications and Content hos SAXO Bank.
Navn: Rebecca Wandel
Alder/by: 31 år og fra København
Uddannelse: Kandidat i psykologi
Job: Hun arbejder i børne- og ungdomspsykiatrien
Frivilligt engagement: Frivillig i Kompetenceenhed for udstationerede hos Center for Familieudvikling. Her hjælper hun børn og unge, der er opvokset i flere kulturer (de såkaldte Third Culture Kids, som Rebecca og Philip også selv er blandt)
”Jeg havde lidt snor i gruppen, også inden jeg flyttede til Danmark. Ud over julefrokost arrangerede de også andre muligheder for at mødes for os, der var i Danmark på ferie,” fortæller Philip, der som barn og ung har boet i både USA og Kina. Gruppen blev hurtigt vigtig for ham.
Vi fandt hurtigt ind i det helt særlige, der også knytter os til de andre i gruppen: at man har den der internationale mentalitet og forstår hinanden på en særlig måde,” siger Rebecca
”Det var en gruppe af mennesker, der forstod mit liv på en måde, som andre ikke kendte til og forstod. Da jeg så flyttede til Danmark, gjorde dét fællesskab det meget lettere for mig at falde til,” siger han.
Forstår hinanden
Det var nu hverken julefrokost eller biograftur, der bragte Rebecca og Philip sammen på ny. Det var derimod til premieren på Game of Thrones, at de genfandt hinanden.
”Vi blev ikke kærester med det samme,” afslører Philip, ”men vi fandt hurtigt ind i det helt særlige, der også knytter os til de andre i gruppen: at man har den der internationale mentalitet og forstår hinanden på en særlig måde.”

Andre sommerskolepar
Et par kaffeaftaler senere blev de kærester, og resten er historie, som man siger. I dag bor de sammen i København, og mens de rejste rundt i Mexico efter at have deltaget i et bryllup, friede Philip. ”Det var i øvrigt også tidligere sommerskoleelever (red. der skulle giftes),” fortæller Rebecca og fortsætter:
”Der er opstået hele fire par ud af den ’bande’ af tidligere elever, som vi stadig ser, og som bliver ved med at være en vigtig del af vores liv.”
Livsvidner
Sommerskolen blev med andre ord til meget andet og mere end de sjove oplevelser i barndommens sommerferie for både Rebecca, Philip og de andre i ’banden’. Som Rebecca siger det:
”Når man rejser rundt i verden med familien, har man jo ikke rigtig barndomsvenner. I stedet har jeg og vi fået vigtige livsvidner, som vi kan dele vores specielle form for opvækst med.”
Rebecca og Philip skal giftes til næste sommer. Og ’banden’ skal selvfølgelig med.
Skal dit barn på Sommerskolen i 2024? Læs mere her
Læs flere udlandsdanskeres historier
- |Nyheder. Stemmeret. Vi mener
Danes Worldwide: Danskere, der har boet i udlandet i op til 12 år, skal kunne stemme ved folketingsvalg
Det er paradoksalt, at danskere bosat i udlandet mister deres stemmeret, for det er i Danmarks interesse, at danskere i…
- |Nyheder. Udlandsdanskernes historier
Skuespillet har bragt hende til Los Angeles, Vancouver og London
Som 18-årig rejste Liv Hansen til Los Angeles for at uddanne sig som skuespiller. Siden har hun boet og arbejdet…
- |Nyheder. Udlandsdanskernes historier
Hun er bidt af kriminologi og er flyttet til USA for at uddanne sig
Mange af os elsker en god krimi. Men 21-årige Hannah Madsen har taget skridtet videre. Hun er så fascineret af,…