Stem til Europa-Parlamentsvalget

Med din stemme får du mere indflydelse, end du tror!

Stem til EP-valget

Vidste du, at du som dansker bosat i et EU-land har mulighed for at stemme på de danske kandidater til Europa-Parlamentsvalget den 9. juni 2024? Find svar på, hvordan du stemmer, hvorfor din stemme er vigtig i et dansk perspektiv samt information om de gældende regler og Danes Worldwides arbejde med stemmeret.

Mød nogle af spidskandidaterne (opdateres løbende)

Kira Marie Peter-Hansen
Spidskandidat for SF

Stine Bosse
Spidskandidat for Moderaterne

Niels Flemming Hansen
Spidskandidat for Konservative

Sigrid Friis
Spidskandidat for Radikale

Morten Løkkegaard
Spidskandidat for Venstre

Opdateres løbende med kandidater

1. Kom på valglisten

Du kan skrive dig på valglisten til Europa-Parlamentsvalg (også kaldet Københavnerlisten). Du kan blive skrevet op, også selvom du ikke har boet i Københavns Kommune.

Find det simple ansøgningsskema her

2. Afgiv din stemme

Hvis du bor permanent i et andet EU-land, kan du brevstemme på enhver dansk ambassade eller konsulat i udlandet – hvis du er optaget på valglisten.

Find oversigt på de danske repræsentationer her.

3. Start i god tid

Gå i gang nu – det er vigtigt, du er i god tid, da det tager tid at blive optaget på listen, og fordi brevstemmer skal indgives tidligere end på selve valgdagen.

Danes Worldwide mener

Derfor er din stemme som globale dansker vigtig!

Udover at udføre deres vigtige lovgivningsarbejde i Europa-Parlamentet, er de 15 danske medlemmer af Europa-Parlamentet i løbende kontakt med deres danske kolleger i Folketinget, med danske myndigheder og interesseorganisationer, og de kommer ofte senere i (eller tilbage) til Folketinget og bliver i visse tilfælde ministre.

Derfor er de danske medlemmer af Europa-Parlamentet så vigtige, da vi har brug for al den støtte vi kan få med henblik på at fremme Danes Worldwide mærkesager (stemmeret for udlandsdanskere, fastholdelse af dansk statsborgerskab/22-års reglen mv.)

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os