Visum til Danmark

Hvis du som udlændig skal rejse ind i Danmark, er det vigtigt at undersøge visumreglerne på forhånd. Der er nemlig flere faktorer, der har betydning for, hvordan du skal søge om visum. Bliv klogere på visumtyperne, ansøgningsprocessen, invitationer, priser m.m. i artiklen.

visumstempel

Hvad er et visum?

Med et visum til Danmark og det øvrige Schengenområde kan du som udlænding i en afgrænset periode opholde dig i hele Schengenområdet. Hvis du er tredjelandsborger, dvs. du IKKE er statsborger i Danmark, Norden eller EU/EØS, falder du ind under en af to kategorier: visumfri og visumpligtig. Læs mere om disse to kategorier nedenunder.

Et visum er med andre ord kun til midlertidige ophold Hvis du derimod vil bosætte dig i Danmark, skal du have en opholdstilladelse. Som partner til en udlandsdansker har du ikke ret til ophold i Danmark – du skal søge visum på lige fod med andre udlændinge uden relation til en dansk statsborger. I Danmark skelner man mellem visumfri og visumpligtige statsborgere. Et visum gives i form af en såkaldt visumsticker, som bliver sat ind på en af siderne i dit pas og kontrolleres ved ind- og udrejse.

Visumfri lande

Som visumfri statsborger kan man opholde sig i Schengenområdet i op til 90 dage inden for en periode på 180 dage. De 90 dage kan enten bruges til ét sammenhængende ophold eller til flere kortere ophold. 180-dages perioden tæller per påbegyndte døgn fra og med indrejsedatoen til og med udrejsedatoen i hele Schengenområdet.

Se oversigten over visumpligtige og visumfrie lande

Som visumfri statsborger skal du opfylde en række grundlæggende betingelser for at kunne rejse ind i Danmark eller Schengenområdet generelt:

Læs videre

Bliv medlem af Danes Worldwide

Medlemsfordele

  • Adgang til alle artikler
  • Gratis juridisk rådgivning
  • Rabat på online danskundervisning og sommerskole
  • Eksklusive arrangementer og lokale netværk
  • Kun 70 kr. om måneden
Luk modal

Log ind

Har du glemt din kode?

Mail afsendt