Ophold og familiesammenføring

Dette skal du vide om familiesammenføring - herunder visum og opholdstilladelser, når I er på vej til Danmark

familiesammenføring eller opholds- og arbejdstilladelse

Opholdstilladelse og familiesammenføring

Vores juridiske rådgivning hjælper dig og din familie med at få en problemfri tilbagevenden til Danmark. Her kan du finde nyttig information omkring reglerne for at opnå familiesammenføring og blive klogere på, om din partner skal søges visum, arbejds- og/eller opholdstilladelse for at kunne flytte til Danmark.
Familiesammenføring

Hvis din partner er statsborger i et land inden for EU, EØS, Schweiz eller Norden, kan din partner frit bosætte sig i Danmark uden at søge om familiesammenføring. Det er på grund af reglerne om fri bevægelighed.

Hvis din partner derimod er statsborger i et land uden for EU, EØS, Schweiz eller Norden, skal din partner i de fleste tilfælde søge om familiesammenføring, før at de kan opholde sig i Danmark. Find info om de forskellige betingelser for familiesammenføring og jeres mulighed for at få vores hjælp til selve sagsbehandlingen her:

Læs om familiesammenføring

Opholds- og arbejdstilladelse

Hvis din partner er statsborger i et land inden for EU, EØS, Schweiz eller Norden, kan din partner frit arbejde i Danmark uden at søge om en opholds- og arbejdstilladelse.

Hvis din partner er statsborger i et land uden for EU, EØS, Schweiz eller Norden skal din partner søge om en opholds- og arbejdstilladelse, hvis de gerne vil arbejde her i landet. Hvis din partner allerede har fået en opholdstilladelse gennem reglerne for familiesammenføring, har din partner samtidig også ret til at arbejde i Danmark.

Læs mere om de forskellige arbejdstilladelser, der giver dig ret til at bo og arbejde i Danmark her: https://www.nyidanmark.dk/da/Applying/Work.

EU-registrering

Hvis din partner er statsborger i et land inden for EU, EØS, Schweiz eller Norden kan din partner frit flytte rundt i disse områder. Ønsker din partner at tage ophold i et andet EU-land i mere end tre måneder, skal man EU-registrere sig. Hvis man bliver EU-registreret i Danmark, bliver man samtidig også folkeregistreret, og bliver dækket af den danske offentlige sygesikring.

Reglerne for familiesammenføring kan være svære at finde rundt i. Hos Danes Worldwide er vi specialiseret i at rådgive par omkring reglerne, og vi kan også hjælpe med selve sagsbehandlingen, som kræver de rigtige dokumenter.

– Karoline Blyt, jurist hos Danes Worldwides