Virksomhedsmedlemskab

Arbejdsplads

For virksomheder, medarbejdere og deres familier

Danes Worldwide har mere end 100 års erfaring med at hjælpe danskere i udlandet. Som Corporate Partner får både virksomheden, dine tilmeldte medarbejdere og deres familier en række medlemsfordele i ét samlet medlemskab.

Hjælp til udstationerede medarbejdere

Der er mange ting at holde styr på, når en medarbejder rejser ud i verden. Der kan opstå tvivl om virksomhedens duty of care, hvordan medarbejderne finder den gode skole til deres børn, og hvordan man skaber både et professionelt og socialt netværk i det nye land.

Mindst lige så vigtigt er det, når medarbejderen vender hjem igen. Hvordan bliver man folkeregistreret, har ens ægtefælle ret til dagpenge, kan børnene starte på en dansk skole igen, hvis det danske sprogniveau ikke længere er alderssvarende, og er der overhovedet en kontorplads at vende tilbage til? Det kan Danes Worldwide hjælpe med.

Hjælp til indstationerede medarbejdere

For den indstationerede medarbejder kan det ligeledes være nødvendigt med ekstra støtte til at lande blødt i det nye land, der kan være for hjælp til at finde bolig tæt på arbejdet. Det er også helt naturligt, at der opstår spørgsmål til, hvordan og hvorfor betaler man skat i Danmark.

For virksomheden kan der være spørgsmål om, hvordan får medarbejderen en arbejdstilladelse, kan medarbejderen få en dansk lønkonto, og hvad gør man, hvis der opstår uenigheder pga. kultursammenstød?

360 graders uvildig rådgivning

Vi har mere end 100 års erfaring med at hjælpe danskere, der i en periode er udstationeret af deres arbejdsplads. Vi ved, at hvis familien ikke trives, så trives din medarbejder heller ikke.

Vores rådgivning er uvildig, og derfor oplever vi også, at virksomhedernes medarbejdere og deres familier tit søger hjælp hos os om ting, som de ikke ønsker at involvere deres eller ægtefællens arbejdsgiver i.

Uanset hvem man er, og hvor man er i verden, så er det en stor beslutning at flytte til udlandet, og derfor er det vigtigt at have alle de praktiske foranstaltninger på plads. Derudover er der alle de forhold, som man måske ikke lige umiddelbart havde tænkt over, så som mangel på forventningsafstemning i familien og omkring jobbet, manglende netværk, kulturchok, anderledes skolesystemer, sprogudfordringer samt manglende karriere hos den medfølgende ægtefælle, for bare at nævne et par stykker.

Fordele for virksomheden

Danes Worldwide hjælper med alle disse spørgsmål, ligesom vi giver støtte og vejledning gennem hele processen. Som Corporate Partner får både virksomheden, de tilmeldte medarbejdere og deres familier en række medlemsfordele i dette samlede medlemskab.

 • Vejledning til virksomheden: Juridisk rådgivning og vejledning hos Danes Worldwides egne rådgivere og eksterne eksperter i forhold til, hvad man skal være opmærksom på, som arbejdsgiver, ved globale medarbejdere.

 • Arrangementer: Der afholdes fysiske og virtuelle arrangementer flere gange årligt. Bl.a. seminarer om skat, globalt lederskab, familietrivsel og udstationeringskontrakter.

 • Sagsbehandling på vegne af ind- og udstationerede medarbejdere (ophold i Danmark for EU-borgere m.m.) til medlemspriser (medarbejderen skal være tilkoblet i medlemskabet).

 • Uvildig rådgivning til dine medarbejdere: I kan som virksomhed opfordre jeres medarbejdere til at søge vejledning hos os. Måske især om emner, de nødvendigvis ikke ønsker at involvere deres arbejdsplads eller ægtefællens arbejdsplads i.

 • Politisk indflydelse: Din mening som Corporate Partner er vigtig for os ift. vores politiske arbejde og aktuelle mærkesager, og vi rådgiver også dig om, hvordan dette påvirker dine globale medarbejdere.
Fordele for medarbejdere

Medarbejdere får deres eget private medlemskab, der dækker hele familien inkl. børn under 18 år. Alle parter kan til enhver tid benytte sig af alle de medlemsfordele, de finder i det private medlemskab hos Danes Worldwide til både før, under og efter en udstationering:

 • Online danskundervisning til medlemspris:
  • Skoledansk fra 0.– 9. klasse med mulighed for at afslutte med Danmarks officielle 9.-klasseprøve i faget dansk.
  • Danskundervisning på flere niveauer til f.eks. medarbejderens udenlandske partner.
  • Den Danske Sommerskole med undervisning i dansk sprog og kultur
 • Gratis rådgivning til bl.a.:
  • Familiesammenføring og visum
  • Børns statsborgerskab
  • Uddannelse
  • Skatteforhold
  • Familiens trivsel
 • Juridisk sagsbehandling til medlemspris:
  • Adgang til den låste vidensbank med al nødvendig information for globale danskere
 • Netværk via globalt repræsentantkorps
 • Arrangementer for familier og børn i udlandet og i Danmark
 • Nyhedsbreve med aktuelle temaer om Danmark og det at være dansker i udlandet
 • Rabatter på billeje, hoteller mv.

Se alle medlemsfordelene her

Hvordan tilmelder du din virksomhed?

Du kan kontakte Anette Ketler på ank@danes.dk eller (+45) 3329 4126 og få mere information om, hvad vi kan tilbyde din virksomhed, og hvordan vi kan dække jeres behov.
Bemærk at prisen justeres efter antal medarbejdere.

Har du spørgsmål til medlemskabet?

Hvis du har spørgsmål til virksomhedsmedlemskabet, så kan du kontakte os på danes@danes.dk eller på tlf. +45 33 32 09 13. Du kan også se vores svar på de typisk stillede spørgsmål til medlemskabet lige herunder.


Hvordan kan I hjælpe vores medarbejdere, der er på vej til udlandet?

Der er store udfordringer af både personlig og praktisk karakter forbundet med at blive udstationeret. Uanset hvilket land der er tale om, og hvad enten det er et kortere eller længerevarende ophold.

Vores ekspertpanel, som består af blandt andet en advokat, en psykolog, en forsikringsrådgiver og en kulturcoach, kan rådgive hele familien om de spørgsmål og usikkerheder, der kan være ved at flytte ud.

Hvordan hjælper I vores medarbejdere, mens de er ude?

Vi har et netværk af engagerede repræsentanter over hele verden med kendskab til lokale netværk, viden om den lokale kultur og kan hjælpe dig med at navigere i lokale serviceydelser som skoler og hospitalsvæsen. Repræsentanterne tager også ofte initiativ til arrangementer i lokalområdet, så I som medlemmer møder hinanden.

Dine medarbejdere får også vores nyhedsbrev direkte i deres mailboks. Her sender vi gode historier, nyheder samt meget konkrete råd og vejledninger til livet som global dansker. Det er også i nyhedsbrevet vi inviterer til vores mange events og webinarer.

Hvordan sørger I for, at hele familien trives, mens de er ude?

Vi tilbyder online danskundervisning til dine medarbejderes børn. Formålet er at styrke og udvikle børnenes danske sprog, så de problemfrit kan indgå i det danske uddannelsessystem, når familien kommer tilbage til Danmark. Vi samarbejder med Undervisningsministeriet og tilbyder Folkeskolens Afgangsprøve (FSA) efter 9. klassetrin.

Et Corporate Partnership giver også store rabatter på Sommerskolen – et knap tre ugers ophold for udenlandsdanske børn i Danmark i alderen 10-17 år. For mange børn bliver Sommerskolen et fast holdepunkt, hvor de kan mødes med andre udlandsdanske børn og venskaber kan opstå.

Hvad kan I tilbyde vores medarbejdere, der bor i Danmark?

Som del af et Corporate Partnership tilbyder vi dine medarbejdere mulighed for at bo i de eftertragtede Fredensborghuse i Nordsjælland. Fredensborghusene er en selvejende institution stiftet af Danes Worldwide med henblik på at skabe boliger for hjemvendte danskere. Husene er tegnet af arkitekten Jørn Utzon, der – som bekendt – også er arkitekten bag operahuset i Sydney.

Derudover afholder vi også arrangementer for vores medlemmer i Danmark – fx foredrag og kulturarrangementer.

Hvilke rabatter får vores medlemmer?

Medlemmer får store rabatter på både Danes Worldwides online danskundervisning og Sommerskolen. Medlemmer sparer 2.000 kr per barn på både danskundervisning og Sommerskolen. Ved køb af danskundervisning er der yderligere rabatter, hvis man tilmelder flere børn.

Vi tilbyder også andre rabatter. Fx på hoteller rundt omkring i Danmark. 
Læs mere om tilbud og rabatter.

Hvordan er Danes Wordwide organiseret?

Danes Worldwide er en almennyttig forening. Vi har knap 100 års erfaring og ekspertise med rådgivning af danskere, der er udstationeret af danske virksomheder. Vi arbejder for udlandsdanskeres interesser, herunder vores mærkesager, som virksomheder og brancheforeninger ikke umiddelbart kan involvere sig i.