Alt det praktiske

Her finder du gode råd til alt det praktiske, og til hvordan du kommer ind på det danske jobmarked

Alt det praktiske hjem til Danmark

Ved hjemkomsten til Danmark stod vi over for utallige praktiske udfordringer. Her fire år senere er der fortsat en masse praktik, der skal klares. Foreningens webinarer har været en uvurderlig ressource, og studievejledningen har også vist sig særdeles værdifuld for mine piger. Når tiden kommer til at ansøge om bevarelse af deres danske statsborgerskab, vil vi utvivlsomt søge assistance igen for at undgå den bureaukratiske hovedpine

– Karin, hjemvendt til Danmark i 2020 efter mere end 20 år i USA.

Jylland

Skal du bo i Jylland, når du kommer hjem fra udlandet? Her finder du nyttige links til diverse lokale aktører, der kan hjælpe dig med at falde til – praktisk såvel som socialt.

I Århus er der gang i flere sideløbende aktiviteter. Bl.a. er der webinarer om alt fra jobsøgning til skat i Danmark:

I vestjylland og sønderjylland finder du også lokale centre, hvor du får hjælp til praktiske gøremål. F.eks. at ansøge om CPR-nummer og skattekort.

Listen her er ikke nødvendigvis udtømmende, og du kan muligvis finde yderligere lokale initiativer og grupper ved at google dig frem.

Fyn

Skal du bosætte dig på Fyn, og har du brug for hjælp til de praktiske gøremål i forbindelse med din nye tilværelse i Danmark, kan du med fordel benytte de to nedenstående links:

Listen her er ikke nødvendigvis udtømmende, og du kan muligvis finde yderligere lokale initiativer og grupper ved at google dig frem.

Sjælland, Øerne og Bornholm

I København er der rig mulighed for at få hjælp til alt det praktiske. Servicen dækker hele Sjælland og er egentlig tiltænkt internationale borgere, men globale danskere med begrænset kendskab til det danske system er også velkomne.

Listen her er ikke nødvendigvis udtømmende, og du kan muligvis finde yderligere lokale initiativer og grupper ved at google dig frem. F.eks. har Kalundborg, Lolland og Bornholm også en del online information for tilflyttere, der ikke er bekendt med det danske system.