Jeg vil gerne blive gammel i Danmark – Hvad skal jeg huske på?

Der er mange praktiske informationer at tage hensyn til, hvis du som udlandsdansker gerne vil blive gammel i Danmark. Vi har samlet en lille guide med de vigtigste punkter.

senior service hos danes worldwide

Der er mange praktiske informationer at tage hensyn til, hvis du som udlandsdansker gerne vil blive gammel i Danmark. Vi har samlet en lille guide med de vigtigste punkter.

Jeg vil gerne blive gammel i Danmark – hvad skal jeg huske på?

Mange danskere rejser hvert år til udlandet, hvor de tilbringer størstedelen af deres liv.  I mange tilfælde fordi de har fundet kærligheden, eller fordi de har fået et unikt jobtilbud, som de ikke kunne takke nej til. For mange udlandsdanskere er ønsket ved afrejse dog stadig, at de en skønne dag skal vende tilbage til deres hjemland, Danmark, hvor de ønsker at blive gamle.

For at gøre hjemkosten mere overskuelig har vi sammensat en guide over de elementer, du skal huske på, når du planlægger at vende hjem til Danmark efter endt udlandsophold.

Pension for udlandsdanskere

Inden du rejser fra Danmark, kan det være en god ide at oprette en ny pensionsordning, der vil være gældende for den tid, du bor udenlands. Forskellen mellem denne og din nuværende pensionsordning er, at du ikke kan gøre brug af dit fradrag ved indbetalingerne, når du er i udlandet. Modsat vil udbetalingerne dog være skattefri, hvilket medfører, at du ikke skal betale pensionsafkast af udbetalingen. 

Vær dog opmærksom på, at der både kan være fordele og ulemper ved at have en pensionsopsparing, mens du befinder dig i udlandet. Er du i tvivl, har du altid mulighed for at spørge vores eksterne pensionsrådgiver Michael Thomsen.

Bolig for hjemvendte udlandsdanskere

Inden du rejser til udlandet, kan det være en god ide at skrive dig på ventelister til diverse boliger i det område, hvor du ser dig selv bo, når du vender retur til Danmark. Der er mange boligselskaber, der tilbyder ventelister til lejeboliger. På disse lister er der ofte mange års ventetid, og vi anbefaler derfor, at du skriver dig op allerede første gang, du forlader landet. 


Vi har udformet en liste over diverse steder, hvor du kan skrive dig op:

Læs videre?

Bliv medlem af Danes Worldwide!

Medlemsfordele

  • Adgang til alle artikler
  • Juridisk rådgivning
  • Rabat på danskundervisning og sommerskole
  • Eksklusive arrangementer og lokale netværk
  • Kun 70 kr. om måneden
Luk modal

Log ind

Har du glemt din kode?

Mail afsendt