Corporate Partnership

Hvad er din virksomheds største ressource?

Hvis du svarer: Medarbejderne, er du ikke den eneste. Tilfredse medarbejdere er en god investering. Undersøgelser fra den amerikanske HR-virksomhed AON Hewitt viser, at 1% højere engagement blandt medarbejdere er lig med 2,66% bedre bundlinje.

Vi ved godt, at der oftest er nok at se til, når medarbejdere skal udstationeres, er ude eller når de skal hjem igen efter endt udstationering.

Udstationeringens forskellige facetter

Der kan være mange ting for både virksomhed og medarbejder at skulle holde styr på, når en medarbejder rejser ud i verden. Det er vigtigt at forberede sig som virksomhed og forberede sin medarbejder bedst muligt, for både medarbejderen og familiens trivsel kan være afgørende. Der kan opstå spørgsmål, som hvordan sørger man for at overholde virksomhedens duty of care, hvordan finder medarbejderne den gode skole til deres børn, og hvordan skaber man sig både et professionelt og socialt netværk i det nye land?

Mindst ligeså vigtigt er det at have styr på tingene for virksomhed og medarbejder, når medarbejderen vender hjem igen. Hvordan bliver man folkeregistreret, har ens ægtefælle ret til dagpenge, kan børnene starte på en dansk skole igen, hvis det danske sprogniveau ikke længere er alderssvarende, og er der overhovedet en kontorplads at vende tilbage til?

Indstationerede medarbejdere

Dertil kommer de indstationerede medarbejdere: Udlændinge, der arbejder i Danmark. For virksomheden kan der være spørgsmål om, hvordan får medarbejderen en arbejdstilladelse, kan medarbejderen få en dansk lønkonto, og hvad gør man, hvis der opstår uenigheder pga. kultursammenstød? For den indstationerede kan der være spørgsmål om, hvordan man finder en bolig tæt på arbejdet, hvordan og hvorfor betaler man skat i Danmark og hvordan bliver man venner med de lukkede danskere?

360 graders uvildig rådgivning

Vi har mere end 100 års erfaring med at hjælpe danskere, der i en periode er udstationeret af deres arbejdsplads. Vi ved, at hvis familien ikke trives, så trives din medarbejder heller ikke, og derfor har vi mange medlemstilbud og bred ekspertise.

Vores rådgivning er uvildig, og derfor oplever vi også, at virksomhedernes medarbejdere og deres familier tit søger hjælp hos os om ting, som de ikke ønsker at involvere deres eller ægtefællens arbejdsgiver i.

Uanset hvem man er, og hvor man er i verden, så er det en stor beslutning at flytte til udlandet, og derfor er det vigtigt at have alle de praktiske foranstaltninger på plads. Derudover er der alle de forhold, som man måske ikke lige umiddelbart havde tænkt over, så som mangel på forventningsafstemning i familien og omkring jobbet, manglende netværk, kulturchok, anderledes skolesystemer, sprogudfordringer samt manglende karriere hos den medfølgende ægtefælle, for bare at nævne et par stykker.

Fordele for virksomheden

Danes Worldwide vil kunne hjælpe med alle disse spørgsmål og mere til, og give støtte og vejledning gennem hele processen. Som Corporate Partner får I som virksomhed, jeres tilmeldte medarbejdere og deres familier medlemsfordele i dette samlede medlemskab:

 • Årlig Corporate Conference med oplæg af vores ekspertpanel bestående af faste eksterne eksperter, samt eventuelle invitererede eksperter, med fokusområder som fx duty of care, udstationeringens juridiske facetter, social sikring, det interkulturelle samarbejde, forsikringer, skat, udstationering af familier, tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere, pension m.m. (der udvælges otte temaer og oplægsholdere – forskelligt fra år til år).
  På konferencen er det også muligt på forhånd at booke 1:1-rådgivningsmøder med de forskellige eksperter.
 • Medlemsarrangementer: Der afholdes medlemsarrangementer i Danmark flere gange årligt for alle medlemmer af foreningen.
 • Vejledning til virksomheden: Juridisk rådgivning og vejledning hos Danes Worldwides egne rådgivere og eksterne eksperter i forhold til, hvad man skal være opmærksom på, som arbejdsgiver, ved globale medarbejdere.
 • Sagsbehandling på vegne af ind- og udstationerede medarbejdere (ophold i Danmark for EU-borgere m.m.) til medlemspriser (medarbejderen skal være tilkoblet i medlemskabet).
 • Uvildig rådgivning til dine medarbejdere: I kan som virksomhed opfordre jeres medarbejdere til at søge vejledning hos os. Måske især om emner, de nødvendigvis ikke ønsker at involvere deres arbejdsplads eller ægtefællens arbejdsplads i.
 • Corporate newsletter: Nyheder, særtilbud om arrangementer og services, data/infografik på expatriation og repatriation og lign.
 • Politisk indflydelse: Din mening som Corporate Partner er vigtig for os ift. vores politiske arbejde og aktuelle mærkesager , og vi rådgiver også dig om, hvordan dette påvirker dine globale medarbejdere.

Virksomheden modtager også magasinet DANES fire gange årligt.

Medarbejderfordele

Medarbejdere får deres eget private medlemskab (dækker hele familien inkl. børn u. 18 år) og kan til enhver tid benytte sig af alle de medlemsfordele, de finder i det private medlemskab til både før, under og efter en udstationering:

 • Rådgivning (om bl.a. dansk/dobbelt statsborgerskab, skole- og uddannelsessystemer herunder karakteromregning, social sikring, skat, pension, kultur, trivsel, rettigheder, dagpengeregler, familiesammenføring m.m.)
 • Netværk og lokalviden (socialt netværk med hjælp fra foreningens 100 repræsentanter i 57 lande).
 • Sagsbehandling til medlemspris (dansk/dobbelt statsborgerskab, ophold for EU-borgere i Danmark, familiesammenføring m.m.)
 • Medlemsarrangementer (både i udlandet og i Danmark).
 • Særtilbud og rabataftaler (Sommerskolen, online danskundervisning, billeje, sommerhus, hotelleje m.m.)
 • Oplysning om rettigheder som udlandsdanskere i Danmark og udlandet samt resultaterne af foreningens lobbyarbejde (bl.a. dobbelt statsborgerskab, der blev indført i 2015, hvor foreningen var en vigtig aktør).
 • Medlemsmagasinet DANES tilsendt fire gange årligt (både trykt til postkassen og/eller digitalt. Artikler både på dansk og engelsk).

Læs mere om alle medlemsfordelene her.

Hvad koster det?

Antal medarbejderePriser årligt
Virksomheden plus 0 – 5 medarbejdere5.000 DKK
Virksomheden plus 6 – 10 medarbejdere8.000 DKK
Virksomheden plus 11 – 25 medarbejdere15.000 DKK
Virksomheden plus 26 – 50 medarbejdere29.000 DKK
Virksomheden plus 51 – 75 medarbejdere43.000 DKK
Virksomheden plus 76 – 100 medarbejdere55.000 DKK
Virksomheden plus 100+ medarbejdereKontakt os for en særpris

Hvordan tilmelder jeg virksomheden?

Kontakt Maiken Friis på maiken@danes.dk eller (+45) 3360 9733 og få mere information om, hvad vi kan tilbyde din virksomhed, og hvordan vi kan dække jeres behov

Har du spørgsmål omkring virksomhedsmedlemskabet?

Her kan du læse vores samling af Ofte Stillede Spørgsmål.

Har du andre spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakt os!