Polsk familie om bord

Polens midlertidige familier

Det dansk-polske ægtepar Bo Helldén og Jagienka Komorrowska-Helldén åbnede deres hjem og hjerter for en ukrainsk mor og hendes syvårige datter i marts måned i år. Siden da har de fire levet som en lille familie med en velfungerende hverdag i det nordlige Polen. Men glæden over at have mødt hinanden er ambivalent. For selvom livet nu er hyggeligt og trygt langt væk fra krigen i Ukraine, skal det jo helst være midlertidigt.

Webredaktor studiejob

Webredaktør (studiejob)

Vil du have et studiejob med spændende opgaver inden for digital kommunikation?
Til afdelingen Marketing, Kommunikation og Medlemsservice søger vi en ny studentermedhjælper, der kan løfte web-opgaverne i tæt samarbejde med vores Webmaster. Det er vigtig, at du har viden og stor interesse for digital kommunikation, men også, at du arbejder struktureret og kan samarbejde med andre i hele foreningen.

Merete Nørskov Wimmer

Mor og søn driver to modeforretninger i lille californisk velhaverby

Det skulle kun have været en ferierejse på et halvt år til Californien, men indtil videre er det blevet til 40 år i den amerikanske solstat. Her har 65-årige Merete Nørskov Wimmer fundet sig et smørhul i byen Healdsburg lidt nord for San Francisco, hvor hun sammen med sin søn driver to modetøjsforretninger.

Smørrebrød

Det er dansk, og det er højtbelagt

Der findes kun ganske få rent danske kulinariske frembringelser, vi kan bryste os af: Rygeosten, kransekagen og de brunede kartofler for eksempel. Og selvfølgelig det højt belagte – og besungne – danske smørrebrød.

Jim Andersen

Han elsker Danmark – men jura forhindrer ham i at vende hjem

Jim Andersen er stadig dansk helt ind i hjertet og kunne ikke drømme om at droppe sit danske statsborgerskab, selv om han i 25 år har levet uden for landets grænser. Selv om han på et tidspunkt måske godt kunne tænke sig at flytte hjem igen, kommer det dog ikke til at ske. I de danske myndigheders øjne har han nemlig begået den fejl at gifte sig med en udenlandsk kvinde.