Studievejledning til udlandsdanskere

unge mennesker sammenhold i studier

Et samarbejde mellem Danes Worldwide og Danish Students Abroad (DSA) 

Hvert år læser flere end 10.000 danske studerende hele eller dele af deres uddannelse i udlandet, hvilket er langt færre end antallet fra lande, vi normalt sammenligner os med. Til trods for at danske arbejdspladser i stigende grad efterspørger, at deres kommende medarbejdere har internationale kompetencer, og et stigende antal danske studerende viser interesse for at læse i udlandet, er der fortsat en lang række udfordringer for dem, som vælger at tage afsted.

Hør Laura fortælle om studievejledningen hos Danes Worldwide

Information om udlandsstudier

Derfor har Danes Worldwide og DSA har indgået et samarbejde for markant at forbedre informationen omkring udlandsstudier. Målgruppen er unge studerende fra Danmark, der ønsker at læse i udlandet og unge danskere bosat i udlandet, som ønsker at studere i Danmark.

Vi tilbyder studerende et samlet medlemskab af Danes Worldwide og DSA for kun 200 kr. om året og 499 kr. for en periode på tre år. Du kan blive DSADW+ medlem her. Du kan læse mere om Danish Students Abroad (DSA) her

Vi vil gerne bidrage til, at danske studerende får samme muligheder som andre studerende for at læse hele eller dele af deres uddannelse i udlandet samt komme tilbage til Danmark for at bruge deres internationale kompetencer, interkulturelle forståelse og globale netværk.

Supplement til studievejledningen

Studievejledningen er et supplement til gymnasiernes og de højere læreanstalters nuværende vejledning for studerende, der søger udveksling som led i de etablerede udvekslingsordninger. Vores forum henvender sig (også) til de studerende, der ønsker at studere udenfor de i forvejen etablerede udvekslingsordninger. 

Rådgivningen er ikke juridisk bindende, men som nævnt et forum for erfaringsudveksling som med flere og flere tilmeldte studerende stille og roligt vil blive stedet, hvor man søger råd og oplysning sammen med den vejledning, man i øvrigt får fra universiteterne selv.

To unge på en græsplæne

Hvad kan studievejledningen hjælpe dig med?

Vores studievejledning hjælper dig med alt, hvad der vedrører livet som studerende i udlandet eller udlandsdansker, der ønsker at studere i Danmark.

Blandt mange andre emner kan vi eksempelvis hjælpe dig med spørgsmål vedrørende:

  • SU (statens uddannelsesstøtte)
  • Sprogkrav til optag på universitetet
  • Vurdering af udenlandske eksamener (kvote 1 og kvote 2)
  • Legatansøgninger
  • Ansøgningsprocesser til udenlandske og danske universiteter

Husk, at man som medlem også kan få gennemlæst sine universitets- og legatansøgninger af vores studievejleder.

Hvor starter jeg?

For at komme i gang på den bedst mulige måde, har vi samlet information til dig, der søger fra:

Udlandet til Danmark

Danmark til udlandet

Spørgsmål til studievejledning?

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål, så send vores studievejleder, Maria, en mail eller ring direkte til hende:

NB! Danes Worldwide og Danish Students Abroad kan ikke holdes ansvarlige for eventuelle konsekvenser af vejledning givet under Forum for Erfaringsudveksling.