Studievejledning til udlandsdanskere

unge mennesker sammenhold i studier

International studievejledning

Danes Worldwide og DSA har indgået et samarbejde for markant at forbedre informationen omkring udlandsstudier og studier i Danmark. Målgruppen er unge studerende fra Danmark, der ønsker at læse i udlandet og unge danskere bosat i udlandet, som ønsker at studere i Danmark.

Vi tilbyder studerende et samlet medlemskab af Danes Worldwide og DSA for kun 200 kr. om året og 499 kr. for en periode på tre år. Du kan blive DSADW+ medlem her. Du kan læse mere om Danish Students Abroad (DSA) her

Vi vil gerne bidrage til, at danske studerende får samme muligheder som andre studerende for at læse hele eller dele af deres uddannelse i udlandet og til at unge udlandsdanskere får bedre information om mulighederne for at studere på en videregående uddannelse i Danmark.

Hør Maria fortælle om studievejledningen hos Danes Worldwide

Supplement til studievejledningen

Studievejledningen er et supplement til gymnasiernes og de videregående uddannelsers nuværende vejledning for unge og studerende, der søger information om udveksling som led i en uddannelse eller information om hele uddannelser i udlandet. Herudover er det også et supplement til den information, der findes om videregående uddannelse i Danmark, da vores information er målrettet danskere i udlandet, der ønsker at blive klogere på uddannelsesmulighederne i Danmark.

Rådgivningen er ikke juridisk bindende, men derimod et forum for erfaringsudveksling som med flere og flere tilmeldte studerende stille og roligt vil blive stedet, hvor man søger råd og oplysning sammen med den vejledning, man i øvrigt får fra ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser.

Hvad kan studievejledningen hjælpe dig med?

Studievejledningen hjælper dig med spørgsmål, der vedrører studier i udlandet eller studier i Danmark.

Vi kan bl.a. hjælpe dig med at besvare spørgsmål om:

  • SU (statens uddannelsesstøtte)
  • Sprogkrav til optag på universitetet
  • Vurdering af udenlandske eksamener (kvote 1 og kvote 2)
  • Legatansøgninger
  • Ansøgningsprocesser til udenlandske og danske universiteter

Husk, at man som medlem også kan få gennemlæst sine universitets- og legatansøgninger af vores studievejleder.

To unge på en græsplæne

Hvor starter jeg?

For at komme i gang på den bedst mulige måde, har vi samlet information til dig, der søger fra:

Udlandet til Danmark

Danmark til udlandet

Spørgsmål til studievejledning?

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål, så send vores studievejleder, Maria, en mail eller ring direkte til hende:

NB! Danes Worldwide og Danish Students Abroad kan ikke holdes ansvarlige for eventuelle konsekvenser af vejledning givet under Forum for Erfaringsudveksling.